Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége

Tovább nőtt a befektetési alapok vagyona

A befektetési alapok vagyona 44 milliárd forinttal, 0,7 százalékkal nőtt májusban – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz).

Csökkennek az alapkezelési díjak

Három év alatt megfeleződött az alapkezelési díj a pénzpiaci és a kötvényalapoknál. A piaci szereplők más konstrukciók értékesítésével próbálják pótolni a kiesést.

Hogyan teljesítenek a befektetési alapok?

Novemberre visszatért az augusztusi pesszimizmus a tőkepiacokra, a hazai és nemzetközi részvénypiacok mellett a hazai állampapírpiac és a forint is jelentősen gyengült. Nem meglepő tehát, hogy az év közepén tapasztalt lakossági tőkebeáramlás október óta tapasztalt elmaradása után novemberben az intézményi befektetők is inkább kivártak – derült ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) legfrissebb jelentéséből.

Ismét mernek kockáztatni a lakossági befektetők

Míg augusztusban pesszimista, szeptemberben pedig optimista volt a hangulat a tőkepiacokon, az október inkább bizonytalannak volt nevezhető. Bár a nemzetközi részvénypiacok és a forint tovább erősödött, a hazai részvény- és kötvénypiac kismértékben esett.

Jól teljesítettek a befektetési alapok

A korábbi negyedévekhez képest ugyan némileg mérséklődött a tőkebeáramlás a befektetési alapokba, ám az elmúlt három hónap során is 125,9 milliárd forintnyi tőkét vonzottak az alapok – derült ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) legfrissebb, negyedéves statisztikáiból.

Milyen befektetési alapot érdemes választani? - Top hozamok

Az elmúlt fél évben tapasztalt kedvező tendenciákhoz képest még kiugróbb eredményt tudtak produkálni az alapok márciusban. A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) legfrissebb jelentése szerint egy hónap alatt több mint 100 milliárd forint friss tőke érkezett az alapokba.

Kevés embert érdekel a környezetvédelmi befektetés

Rekordokat döntött nemrég a Föld Órája akció, Magyarországon is sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez. A környezetvédelem társadalmi elfogadottsága nagy, az ilyen jellegű befektetések azonban mégis keveseket vonzanak.
Világgazdaság Piactér