befektetési alapok

Szívesen kockáztattak a befektetők

A pandémia európai terjedése és az azt kísérő tőkepiaci korrekció ellenére októberben csaknem hetvenmilliárd euróért vásároltak befektetési jegyeket az európai megtakarítók. A részvényalapok mellett a kevésbé rizikós pénzpiaci termékek iránt is nőtt a kereslet.

Hadilábon áll a tőzsdézéssel a lakosság

A töretlen kötvényvásárlási kedv révén tovább gyarapodott a háztartások értékpapírvagyona szeptemberben. Az alapkezelőknél elhelyezett tőkéjük szépen fialt, a részvénypiacon azonban ezúttal sem termett sok babér számukra.

Őszi nagybevásárlás az alapoknál

Bő százmilliárd forint érkezett szeptemberben a befektetési alapokba, ezzel az év eleji szintre kapaszkodott vissza a portfóliókezelőknél fialtatott megtakarítások értéke.

Újra az év eleji szinteken az európai alapok vagyona

Fél év alatt kiheverték a koronavírus okozta pánik hatását az európai befektetési alapok. A helyreálláshoz a felpattanó hozamok mellett a pénzpiaci eszközökbe pumpált óriási pénzmennyiségre is szükség volt.

Egyszerre keresik a rizikót és a nyugalmat a befektetők

Vételi lehetőségként értékelték az ősz eleji korrekciót az európai megtakarítók. A részvényalapok és a pénzpiaci termékek népszerűsége arra utal, hogy a kockázatvállalás mellett sokan még kivárnak a törékeny piaci környezetben.
Világgazdaság Piactér