befolyás

A világ nem elég

Ha pénzed van, jó. Ha hatalmad, még jobb. Ha befolyásod, az a legjobb. Ismerkedjenek meg néhány olyan emberrel, akinek nem kis szerepe van abban, hogy a világ ma olyan, amilyen.

Trump bajt hozhat a sérülékeny országok fejére

Ebben az évben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) figyelmét is az alacsony hozamok, az elégtelen növekedés kockázatai és a tartós pangás eshetősége kötötte le, de Donald Trump megválasztása és a rá adott piaci válasz új helyzetet teremthet – írja blogjában a nemzetközi pénzügyi intézmény amerikai vezető közgazdásza.

Janet Yellen a legbefolyásosabb

Janet Yellent, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) nagy hatalmú vezetőjét választotta 2015 legbefolyásosabb személyiségének a Bloomberg hírügynökség. Barack Obama a hatodik, Angela Merkel a kilencedik helyre ért fel. Vlagyimir Putyin viszont a kilencfős szakmai zsűri megítélése szerint nem fért fel a Top 50 idei listájára.

A Prezi alapítói a legbefolyásosabbak

A Marketing&Média ebben az évben is összeállította a digitális piac 25 legmeghatározóbb személyiségének rangsorát. 2014-ben a „Top 25 – A Legmeghatározóbb Emberek a Digitális Piacon” listáját Halácsy Péter, Somlay-Fischer Ádám és Árvai Péter vezetik a Prezi színeiben, akiket a tavalyi első helyezett, a 444-es Uj Péter, valamint a Ustream társalapítója, Fehér Gyula követ.

Tovább nőtt a magyarországi bűnszervezetek befolyása, ereje

Tovább nőtt egyes magyarországi bűnszervezetek befolyása, ereje tavaly, és várhatóan nő majd a rivális csoportok közötti feszültség, a konkurenciaharcból eredeztethető erőszakos cselekmények gyakorisága -mondta Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója.
1
Világgazdaság Piactér