békéltető testület

OTP Lakáslízing: A PBT döntése nem volt megalapozott

Közel hatszázezer forint árfolyamkülönbözet jóváírását ajánlotta az OTP Lakáslízingnek a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT). A társaság erre pert indított, de elkésett. Ez az első jogerős döntés tehát, amely a PBT határozatát megerősítette, mint a lakáslízingnél elmondták: érdemi tárgyalás nélkül született.

Gyors a pénzügyi békéltetés

A végtörlesztések hátráltatása miatt érkezett a legtöbb panasz tavaly a Pénzügyi Békéltető Testülethez. A beadványok jelentős részét viszont formai hibák miatt kénytelen volt elutasítani a szervezet.

Lecsap a PSZÁF a késlekedőkre - banki bírságok eddig

Negyedéve állt fel a Pénzügyi Békéltető Testület. A szigorú határidőket be nem tartó cégeket már 11 millió forintra bírságolták, az ügyfelek pedig 10 millió forint kártérítést kaptak vissza. Az ügyek több mint 40 százalékában a cégeknek ad igazat a testület.

Bank kontra ügyfél - Beindultak a pénzügyi békéltetők

A múlt héten lezárult az első néhány olyan vita, mellyel a pénzügyi szolgáltatók ügyfelei bíróság helyett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete mellett működő Pénzügyi Békéltető Testülethez fordultak igényeik érvényesítése érdekében. Működésének első két hónapjában már mintegy háromszázan keresték igazukat az új intézménynél.

Tisztességtelen webáruházak - Versenyfutás az idővel?

Tisztességtelen szerződési feltételek miatt bírósági döntés született egy elektronikai cikkeket forgalmazó weboldallal szemben. A fogyasztóvédelmi szervezetek előszeretettel élnek a közérdekű keresetek lehetőségével, de az eljárások akár három évig tarthatnak és az ítéletek végrehajtása sem problémamentes. A Világgazdaság Online fogyasztóvédelmi szervezeteket kérdezett a témában.

Egyre több cég fordul a békéltető testületekhez

A békéltető testületek tavaly összesen csaknem hatezer üggyel foglalkoztak, ebből a Budapesti Békéltető Testület 1774 határozatot hozott. Mindez azt jelzi: nő e sajátos vitarendezési fórumok tekintélye, a fogyasztók mellett egyre több gazdálkodó szervezet is fontosnak tartja a panaszok gyors, lehetőleg pereskedés nélküli megoldását - szűrhető a Budapesti Békéltető Testület sajtótájékoztatójából.

Hogyan vernek át minket a kereskedők? Út a pokolba!

Másfélszer annyi fogyasztói panasz érkezett tavaly a békéltető testületekhez, mint egy évvel korábban. A legtöbb gondjuk a cipőkkel, a mobilokkal, a termékbemutatókkal, az építőipari szolgáltatásokkal, valamint az utazásokkal volt az ügyfeleknek
1
Világgazdaság Piactér