belügyminiszter

Pintér válaszolt, mennyiért irtják az ázsiai tigrisszúnyogot

"Miért nyílt versenyt korlátozó eljárásban választották ki а szúnyogirtást végző konzorciumot?” – kérdezte a kormányzatot Harangozó Tamás. Az MSZP-s képviselő arra emlékeztetett, hogy a központi szúnyoggyérítéssel kapcsolatos feladatokat a SZEMP Air Légi Szolgáltató Kft., a Corax Bioner Zrt. és Rovért Kft. nevű cégekből álló konzorcium látja el. A konzorciumot uniós eljárásrendben, a közbeszerzésekről szóló törvény alapján hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében választották ki.

Kirúgtak több személy- és vagyonőrt a Paksi Atomerőműben

Több személy- és vagyonőri feladatot ellátó munkavállaló munkaviszonyának megszüntetésére került sor az év elejétől részben közös megegyezés, részben munkáltatói felmondás útján – közölte a belügyminiszter. Pintér Sándor cáfolta, hogy az utóbbi hetekben rendkívüli haláleset történt volna az atomerőműben.

Folyamatosan ellenőrzi az ukrajnai információkat a magyar operatív törzs

Az ukrán helyzettel kapcsolatos magyarországi intézkedések összehangolására létrehozott operatív törzs folyamatosan elemzi az információkat, értékeli az eseményeket, és ha a helyzet indokolja, megteszi a szükséges intézkedéseket - közölte Csizmadia Tamás, a Belügyminisztérium szóvivője.

Ócsa: 331 ezer forintba került négyzetmétere egy „A” kategóriás háznak

Nem tartja kirívónak a belügyminiszter, hogy az ócsai lakóparkban az „A” kategóriájú lakóházak négyzeméterára 260 ezer 592 forint plusz áfába (azaz 330 ezer 951 forintba) került. A PM-es Szabó Rebeka szerint átlagban 34 millió forintba került egy lakóház ára (amelyeket eredetileg a fizetésképtelenné vált devizahiteleseknek építettek) miközben vidéken 8-9 millióért lehet venni ekkora családi házakat.
Világgazdaság Piactér