bércsökkentés

Nem kezdeményezett bércsökkentést a MÁV

A MÁV Zrt. nem kezdeményezett bércsökkentést a vasúti dolgozóknál, a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz Szolidaritás) az erre vonatkozó állítását teljesen megalapozatlannak tartja - közölte a vasúttársaság hétfőn az MTI-vel.

Több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés a Közdemosz szerint

A Közszolgálati Dolgozók Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (Közdemosz) tiltakozik az ellen, hogy több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés, ezért követelik, hogy 2015-ben minden olyan közszolgálati munkavállaló, aki központi bérintézkedések által nem érintett, részesüljön 10 százalék, de legalább bruttó 15 ezer forintos egyszeri bérintézkedésben.

Kkv: Stagnál a munkaerőpiac, Budapesten bércsökkentés jöhet

Az elkövetkezendő egy évre vonatkozóan a haza kkv-k nagy többsége az alkalmazotti létszám stagnálását valószínűsíti, de a létszámbővítésben gondolkodó vállalkozások többsége is csupán néhány fős munkaerő–felvételt prognosztizál, ezért a kkv szektorban továbbra sem várható a foglalkoztatás látványos bővülése. Az alkalmazotti fizetések tekintetében csak minden ötödik vállalkozás számol dolgozói bérének növekedésével – mondta el Németh László a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

Malév GH: A szakszervezet tiltakozik a bércsökkentés ellen

A szakszervezet szerint pattanásig feszült a helyzet a ferihegyi földi kiszolgálást végző Malév Ground Handling Zrt.-nél a tervezett bércsökkentés miatt. Limburger Lóránt, a cég vezérigazgatója szerint a társaság a túlélésért küzd, így elkerülhetetlen az összes alkalmazott bérének csökkentése, és a helyzetet a munkavállalók többsége megérti.

Ezer sebből vérzik a kormány bérkommandója

Az egykulcsos adórendszer hatására 1 millió embernek csökkenhetett a bére. A kormány kompenzációt ígért az állami szférában, de egyes munkavállalóknál elmaradhatott a bérfejlesztés. Az előző évek tapasztalatai egyébként azt mutatják, hogy az állami szférában nem teljesültek az ajánlott béremelések, míg a magánszektorban igen.

Amikor muszáj spórolni

Százezrekkel csökkentik a fővárosi tulajdonú cégek vezetőinek fizetéseit. A hír látványos, és nem kérdés, hogy politikailag jó üzenet a városvezetéstől. Budapesten megszorítások jönnek, a közvélemény pedig elvárja, hogy ha már meg kell húzni a nadrágszíjat, akkor a város kezdje magán a spórolást.

Leállt az élet Görögországban

Az újabb általános sztrájk miatt szünetelnek a légi járatok, a kórházi ellátás és a tömegközlekedési szolgáltatások.
Világgazdaság Piactér