Betéti kamatok

Kis összegek kis kamatra

A betéti kamatok csökkenésével sokat veszítettek vonzerejükből a rendszeresen kisebb összegeket félretevő lakossági ügyfeleket megcélzó megtakarítási számlák. Egy részük el is tűnt a piacról, illetve több bank is átalakította termékpalettáját.

Tovább estek a betéti kamatok – Melyik bankba érdemes tenni a pénzt?

Januárban sem állt meg a betéti kamatok általános csökkenése köszönhetően a Magyar Nemzeti Bank múlt héten is folytatott kamatvágási sorozatának, az egyes kamatajánlatok közötti különbségek egyre nagyobbak – derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből. A jelenleg elérhető legmagasabb kamat éves szinten 7,5 százalék, a tíz legjobb ajánlat mindegyike feltételhez kötött, vagy csak Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) érhető el. Bár a bankbetéteken elérhető reálkamatok továbbra is jónak számítanak nemzetközi viszonylatban, a kamatszint várható további csökkenése miatt érdemes sietnie annak, aki betétben fialtatná a pénzét.

Többlettámogatások a fiatal gazdáknak

A következő európai uniós költségvetési ciklusban, 2014-2020 között a fiatal gazdálkodók további támogatásokra számíthatnak, mindez azt szolgálja, hogy minél többen válasszák élethivatásul a gazdálkodást, a mezőgazdasági tevékenységet - mondta V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtóbeszélgetésen.

Beragadt forintkamatok

Az év végéig sem a betéteknél, sem a hiteleknél nem várható drasztikus változás

Hiteltelen hitelminősítők: mi is "szenvedünk" tőlük

A Standard&Poor's negatívabb besorolásban tartja az országokat, mint indokolt volna - hívja fel a figyelmet Paul Krugman. Az S&P Magyarország besorolását a három nagy hitelminősítő közül a legrosszabb szinten tartja, és a bóvli kategóriába való átsorolással "fenyeget".
Világgazdaság Piactér