bevásárlóturizmus

Vasárnap élesben: nem rohantuk meg a szlovák boltokat

Az első "szomorú vasárnap" élesben: bár a vásárlók jelentős része ha lehet vasárnap vásárolt, a határ mentén élők nem rohanták meg a szomszédos Szlovákia boltjait, annak ellenére, hogy az ottani boltok megérezték a magyar szabályozásban rejlő lehetőséget.

Bevásárlóturizmus: Budapest bekerült a top 10-be

A nemzetközi bevásárlóturizmus szempontjából Budapest egyike Európa 10 legközkedveltebb városának – derült ki az Economist Intelligence Unit által készített Globe Shopper City Index – Europe eredményeiből. Budapest – a több kategóriát tartalmazó – összesítés alapján a 10. helyen áll. Előtte Prága, mögötte Milánó foglal helyet.

Megrohamozták a szlovákok Magyarországot!

Ha nem is tankokkal, ahogy a nacionalista vezér, Jan Slota megígérte, de bevásárlókocsikkal már megrohamozták a szlovákok Magyarországot: hónapok óta naponta több tízezren járnak át a határon túli városok bevásárlóközpontjaiba vásárolni - írta csütörtökön a Le Monde című francia napilap.

Nem csak hozzánk járnak át vásárolni Szlovákiából

Az euró bevezetése óta tömegesen járnak szlovákok Lengyelországba vásárolni, ahonnan főleg ruházati cikkeket, bútorokat, illetve autókat visznek haza. Korábban a lengyelek elsősorban az olcsóbb alkoholt vitték, csomagtartó-számra a déli szomszédoktól.
1
Világgazdaság Piactér