biodízel

Most növelhető a bekeverési arány

Magyarország jóval az európai átlag alatt áll a megújuló energiaforrások üzemanyagba keverési arányában. Az agrárkamara szerint most kell nagyot lépni.

Most növelhető a bekeverési arány

Magyarország jóval az európai átlag alatt áll a megújuló energiaforrások üzemanyagba keverési arányában. Az agrárkamara és a bioüzemanyag-gyártók szerint most kellene nagyot lépni, mert a 2020-as szintet 2030-ig be kell fagyasztani.

Magyar alapanyagból készítenek biodízelt Horvátországban

Már több mint 300 millió forint (1 millió euró) értékben exportált repceolajat idén a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) közvetítésével egy magyar cég Horvátországba. A növényi olajból biodízel készül. A horvát partner részéről a kereslet folyamatos, év végéig további 800 millió forintnyi szállítás tervezett.

Leszálló ágban az EU biodízelipara

TRA tavalyi üzemleállításokat az idén várhatóan újabbak követhetik az Európai Unió biodízeliparában – jelentette elemzőkre hivatkozva a Thomson Reuters.

Komoly változás a cafeteria-rendszerben

Valószínűleg néhány hónapnak el kell telni ahhoz, hogy lássuk, a hazai cafeteria-rendszer átalakítása miként hatott a cégek béren kívüli juttatási filozófiájára, az azonban kétségtelen, hogy Magyarországon a szisztéma még a korai fejlődés stádiumában van.

Hamburgerből, chipsből készít biodízelt egy cég

A Nagy-Britanniában használt üzemanyagok ötödét szolgáltató Greenergy 50 millió fontos beruházással új üzemet épített, amelyben ételmaradékokból állít elő bioüzemanyagot.

Olajos: A biomasszáé lesz a főszerep a következő tíz évben

Év vége előtt elfogadhatja a kormány az Európai Bizottságnak benyújtandó Megújuló Energia Hasznosítási Nemzeti Cselekvési Tervet - közölte Bencsik János klíma- és energiaügyekért felelős államtitkár a tervezettel kapcsolatos szakmai konzultáción, pénteken.

Amerikai bizodízel tenger az EU-ban

Az Európai Unió a The Wall Street Journal értesülései szerint felügyeleti vizsgálatot kezdeményez az amerikai biodízel forgalmazókkal szemben, mivel a jelek szerint a cégek trükkökkel megkerülik az amerikai termékre kivetett vámot.
Világgazdaság Piactér