biotech

Gyógyszeripar: Elszabadultak a felvásárlási ajánlatok

Már az 500 milliárd dollárt közelíti a világ gyógyszer- és biotechnológiai iparában tavaly év eleje óta végbe ment felvásárlások értéke. A verseny most a k+f kiadások megspórolását lehetővé tevő innovatív gyártókért folyik.

A kereskedőknek bevillanhatott a május 6-i összeomlás

A keddi nyitás után egy mini összeomlás jelei látszottak a Wall Street-en, amikor az olyan technológiai részvények mint az Apple, az Amazon és a Bido hirtelen lejjebb kerültek. Két órával később azonban a részvények megfordultak és ki tudták javítani a veszteségeiket. Az események mögött álló hatás az a pletyka lehetett, hogy az Apple vezérigazgatója, Tim Cook elhagyja a céget, hogy elfoglalja a Hewlett Packard hetek óta üres igazgatói székét. Az Apple a hírt cáfolta.

Megállt az élet a tőzsdén

Az amerikai részvénypiac pénteken némileg feljebb került, de nagy általánosságban elmondható, hogy múlt héten szinte megállt az élet a tőzsdén.

A negatív trend megfordult, a piac zöldben zárt

A Wall Street szerdán második napja tudott zöld tartományban zárni A befektetők figyelmét leginkább a felvásárlások és egyesülések piaca kötötte le, és alig törődtek a kiskereskedelmi láncok gyorsjelentéseivel.

A bikák előbújnak

A Wall Street tegnap végre lökést kapott a befektetőktől a pletykáknak köszönhetően, amik a felvásárlások és egyesülések körül terjengnek. A Dow Jones háromjegyű emelkedést produkált az elmúlt ötnapi sorozatos esés után. Az ipari termelés javulása a vártnál is nagyobb volt, és a kiskereskedelmi óriások ígéretes gyorsjelentései sem hagytak kétséget, hogy merre fog menni a nap.

A jó, a rossz és a csúf - lődörgés a piacokon

Az amerikai részvénypiac a szerdai nap nagy részét irány nélküli lődörgéssel töltötte, és a Világbajnokság kieséses szakaszába való bejutáson kívül semmi jó hír nem érkezett az Egyesült Államok számára.

A részvények zuhantak délután

Az amerikai részvénypiac kedd délutáni zuhanásával az elmúlt hetek egyik legrondább napját zárta. A nap legnagyobb részében a piac egyértelmű irány nélkül mozgott. A kezdeti hangulat pozitív volt, és a piac emelkedett egy kicsit. A gyenge ingatlanpiaci hírek és a betegeskedő energetikai részvények voltak a hanyatlás első jelei, ami az utolsó órában a piac többi szegletére is átterjedt. Az S&P500-as részvények több mint 95%-a negatív hozammal zárta a napot.

Orkán söpört végig a piacon

A kínai valutaárfolyam reformja orkánként söpört végig a piacon. A Dow eleinte 130 pontos pluszba is került, a vezető indexek 1.3%-os felfelé résekkel indítottak. A nap folyamán az indexek esni kezdtek, és a kereskedést végül pirosban fejezték be.
Világgazdaság Piactér