biotechnológia

Piacképes biotechnológiai fejlesztések

A Bay Zoltán Kutatóközpont Biotechnológiai Divíziója komplex agrár-biotechnológiai fejlesztéseivel járul hozzá az agrárium versenyképességének növeléséhez és a fenntartható mezőgazdasági termelés megvalósításához.

Újabb emelkedés előtt a Gilead Sciences

A Gilead Sciences hosszabb távon további vállalatok megvételével növelheti a cégértéket, így vonzó belépési pontot kínál a biotechnológiai szektorba.

Pécsi biotechnológiai céget vásárolt meg egy dán vállalat

Az élelmiszerbiztonság területén dolgozó dániai FOSS Analytical nevű cég a napokban megvásárolta a Pécsett működő Soft Flow Hungary Kutató Fejlesztő Kft. biotechnológiai vállalkozást - tájékoztatták a cégek az MTI-t.

Súlyos problémákat találtak a Theranosnál

Újabb, súlyos következményekkel fenyegető problémákat találtak az amerikai egészségügyi hatóságok a Theranos biotechnológiai cégnél, amelynek alapítója, Elizabeth Holmes önerőből vált a világ legfiatalabb milliárdos asszonyává.

Újféle, modern takarmányadalékot fejlesztett egy magyar cég

Újfajta takarmányadalék prototípust fejlesztett az ócsai Dr. Bata Zrt. vezette konzorcium 480 millió forintos beruházással, a sertések emésztőszervi betegségeinek megelőzésére is szolgáló készítmény kifejlesztéséhez a takarmányipari társaság 318,66 millió forint támogatást nyert a Széchenyi 2020 kutatás-fejlesztési pályázatán - közölte a cég. az MTI-vel.

Ezek a jövő gyógyszerei

A mintegy 900, támogatott gyógyszer-hatóanyagnak ugyan csak alig 6 százaléka úgynevezett biológiai készítmény, a csaknem 300 milliárd forintos gyógyszerkasszának viszont ezek viszik el a majdnem 17 százalékát, mintegy 50 milliárd forintot. A nem szintetikus szerek számos területen jelentős előrelépést jelentenek a terápiában.

Áttörés a magyar biotechnológiában

Az állati véralvadási rendellenességek gyors, egyszerű és pontos diagnózisát teszi lehetővé a Diagon Kft. magyarországi kutatóbázisán kifejlesztett készülék és a hozzá tartozó reagens, amelyet az arab világ legnagyobb állatgyógyászati vásárán, a dubaji VETme kiállításon mutattak be kedden.

Válság előtti szinten a szabadalmi kérelmek száma

Mintegy 11 százalékkal növekedett az Európai Szabadalmi Hivatalhoz (EPO) benyújtott szabadalmi kérelmek száma 2010-ben az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A hivatal elnöke szerint ez azt jelzi, hogy vége a 2007. közepén kirobbant pénzpiaci válság hatásának.
Világgazdaság Piactér