bisnode

Pontosabban fizetnek a hazai cégek

Nőtt a határidőre kifizetett számlák aránya tavaly, és az átlagos fizetési késedelem is rövidült két nappal.

Egyre több cég fizet időben

Nőtt a határidőre kifizetett számlák aránya az idén, ugyanakkor az átlagos fizetési késedelem hossza emelkedett.

Egyre több építőipari cég születik

Fokozatosan közeledik a cégtörlések és új cég alapítások száma egymáshoz, ám összességében még így is 4 764-gyel csökkent az október 1-jén mért működő cégszám az egy évvel korábbi állapothoz képest.

Majdnem feleannyi cég szűnt meg tavaly, mint 2014-ben

Tavaly rekord alacsony volt a felszámolások száma a magyar cégvilágban: míg 2014-ben több mint 17 500 ilyen eljárás indult, tavaly csak alig 10 ezer, azaz 44 százalékkal kevesebb cég szűnt meg felszámolással - derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő jelentéséből.

Bisnode: az utólagos fizetés engedélyezésével több bevételt lehet elérni

Versenyhátrányba kerülnek azok a cégek, amelyek nem engedélyezik az utólagos fizetést partnereiknek; 30 százalékkal több bevételt tudnak elérni azok, amelyek halasztott fizetést is engedélyeznek vevőiknek - derült ki a Bisnode vállalati információs társaság elemzéséből, amelyet szerdán juttattak el az MTI-nek.

Átrendeződhet a vállalati bankszámlák piaca

Átrendeződés várható a vállalati bankszámlák piacán, ugyanis az MKB Bank és a Budapest Bank állami kézbe kerülése és várható összeolvadása következtében a két pénzintézet által kezelt összesen több mint 113 ezer vállalati bankszámla összpontosul majd egy intézményben - közölte a Bisnode Magyarország Kft. szerdán az MTI-vel.
Világgazdaság Piactér