blue chipek

Idén sincs hiány jó befektetési sztorikból

A bizonytalan gazdasági kilátások mellett is kedvezhet az idei év a kockázatvállaló befektetőknek. A pandémia visszaszorításából az európai bankszektor és a légitársaságok is profitálhatnak, de kedvezők a magyar blue chipek kilátásai is.

Kispapírok nagy éve a pesti parketten

Az év végi meredek rali ellenére gyengüléssel zárta az esztendőt a BUX. A magyar tőzsde sztárpapírja a 160 százalékot erősödő Masterplast lett a CIG Pannónia és a Waberer’s előtt. A blue chipek közül csak a Richter bizonyult vírusállónak.

Elillant a hazai tőzsde vonzereje

A Mol a mostani szinteken már alulárazott, a továbbra sem olcsó OTP pedig széles sávban oldalazhat az év végéig a Raiffeisen elemzői szerint, akik az egyébként vonzó árazású Richtertől sem várnak új árfolyamcsúcsot az idén.

Vonzó szinteken a hazai részvénypiac

A BUX tartós gyengélkedése miatt meglehetősen olcsónak számít jelenleg a hazai tőzsde. A nagypapíroknál rövid távon kevés olyan katalizátor van, amely fellendíthetné az árfolyamokat, közép- és hosszú távon mégis optimistán látja a magyar részvénypiac kilátásait a KBC.

Új részvénypiaci csúcsokat hozhat az év

Az OTP gyengélkedése folytatódhat, a Richtert viszont felülsúlyozásra ajánlják az Equilor elemzői, akik a forint trendszerű csökkenésére számítanak a következő időszakban is.
Világgazdaság Piactér