blue chipek

Túlszárnyalhatók a céges prognózisok

Az év felénél járva kifejezetten jól alakultak a vezető magyar tőzsdei cégek eredményei a 2019-es terveket tekintve. A kihívásokkal teli iparági környezet és a globális gazdasági lassulás mellett azonban még számos esemény befolyásolhatja a gazdálkodás eredményét az év végéig.

Erős hónapot zártak a blue chipek

Januárban 231,5 milliárd forint volt a Budapesti Értéktőzsde összesített részvényforgalma, ami napi 10,5 milliárd forintos átlagos forgalmat jelentett.

Nagy a széttartás a magyar blue chipek között

A BUX index 38 900 pontos ellenállási szintjének áttörése további emelkedéshez vezethet a későbbiekben, de egyelőre nem látszik kellő erő a piacban ahhoz, hogy ez sikerüljön.

Szórták a magyar blue chipeket

A BUX az átlagost meghaladó, 15,5 milliárd forintos forgalomban 0,8 százalékot esett csütörtökön, mind a négy blue chip a negatív tartományban zárt.

Mínuszban áll a BUX

A Richter papírjai húzzák le az indexet, miközben a többi blue chip emelkedik.

Jó eredményekkel rukkoltak elő a cégek

A gazdasági növekedésből mindegyik hazai blue chip kivette részét, sőt a régiós tevékenységük révén a környező országok fellendüléséből is.

Kilőtt a kínai tőzsde

Jelentősen emelkedtek a kínai tőzsdeindexek pénteken, a Sanghajban és Sencsenben jegyzett 300 legnagyobb társaság CSI-300-as indexe 27 havi csúcsra ugrott.
Világgazdaság Piactér