brókercégek

Megugrott tavaly a brókercégek profitja

Folytatódott a koncentráció a befektetési szolgáltatók piacán, a tavalyi átalakulások után tizenketten maradtak. A konszolidáció idén is folytatódhat.

Eltörölték a brókercégek különadóját

Jövő január elsejétől a befektetési szolgáltatók mentesülnek a különadó megfizetése alól. Ez az adónem nagy terhet rótt a brókercégekre, és versenyhátrányt okozott a külföldiekkel szemben.

Megugrott a hazai brókercégek profitja

Több mint 6 milliárd forintos nettó eredménnyel zárt tavaly a befektetési vállalkozások szektora. Ez másfélszer annyi, mint egy éve.

Megugrott a brókercégek forgalma

Nőtt a forgalom tavaly a brókercégeknél – legalábbis a tőzsde azonnali piacán. A belföldi ügyfelek részvényeket és állampapírokat is vettek, a shortosok viszont otthagyták a piacot.

Tovább fogyatkozik a Beva tagsága

Újabb három cég lépett ki a Bevából, így az alapnak már ötvennél is kevesebb tagja van. Igaz, a MiFID II. szabályozás bevezetése egy újabb karbonkvótákkal kereskedő cég számára írta elő a csatlakozást.

Megugrott a hazai brókercégek forgalma

A Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint a tőzsde azonnali piacán lebonyolított forgalom a harmadik negyedév végére elérte a 4242,5 milliárd forintot.

Nagyot nőtt a brókercégek nyeresége

Rekordszintű bevételt tettek zsebre a brókercégek az első fél évben. A nyereségük is megugrott és a mérlegük is felduzzadt, részben a Citi–Erste-fúzió miatt.
Világgazdaság Piactér