BTH

Ismét Budapesten a királyi flotta

A KLM Holland Királyi Légitársaság október végétől újraindította a Budapest Ferihegy repülőtérre közlekedő járatát. 5 év után újra saját üzemeltetésű KLM járat indult a Budapest-Amszterdam útvonalon naponta háromszor.

Kitakarítaná Budapestet a turisztikai hivatal új vezetője

A fővárosi turisztikai szolgáltatók elsődleges igénye a főváros kitakarítása, ezért a Budapesti Turisztikai Hivatal egyik első teendője ennek megszervezése lesz – mondta el Molnár József, a fővárosi turisztikai marketingszervezet (BTH) nemrégiben kinevezett igazgatója a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Turizmus és Vendéglátás Osztályának szerdai konferenciáján.

Nézze meg, hogyan népszerűsítik Budapestet a turistáknak!

A gazdasági válság hatásainak ellensúlyozása és a turistaforgalom élénkítése érdekében Budapestet népszerűsítő kampányt indít a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht., a Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodaszövetség, a Malév Zrt., a Budapest Airport Zrt. és a budapesti szolgáltatók a nyári szezonban. A közös kampány célja Budapest, mint turisztikai célterület népszerűsítése a külföldiek körében, valamint a vendégforgalom növelése új célcsoportok megszólításával.

Múzeumok majálisa a hétvégén

Most hétvégén, május 16-17-án rendezik meg az idei Múzeumok majálisát. Az Európaszerte több éve hagyományos eseményen közel száz múzeum várja változatos programokkal a látogatókat.

Kétszer ennyi pénz kellene turizmus marketingre

A jelenlegi kereten felül mintegy 4 milliárd forintra lenne szüksége a Magyar Turizmus (MT) Zrt.-nek a valóban hatékony „válságkezelő” marketingprogramhoz – mondta Niklai Ákos, a társaság elnöke egy szakmai konferencián.

Együttműködik az Airport Minibusz és a BTH

Az Airport Minibusz a BTH Budapest Kártyájának forgalmazását vállalta, illetve csatlakozott a kártya kedvezmény programjához: aki Budapest Kártyát vásárol 10 százalékos kedvezményt kap.

A legtöbb turistát érdekli a budapesti kulturális kínálat

Kulturális intézményekkel fogott össze a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. a válság hatásainak enyhítésére és Budapest versenyképességének növelésére. Az együttműködés 15 neves fővárosi intézményeket ölel fel - a Nemzeti Múzeumtól a Magyar Állami Operaházon keresztül a Művészetek Palotájáig – amelyek az eddiginél intenzívebb marketingmunkát szeretnének, elsősorban külföldön.

Ez igen! Budapest nyolcadik lett a rangos versenyben

Budapest 8-ik helyezést ért el a Legjobb City Break Desztináció kategóriában a British Travel Awards (BTA) kampányában. Budapest olyan városok mellett érdemelte ki előkelő helyezését, mint az idén elsőként befutó New York, a tavalyi nyertes Barcelona, de jelölt volt még Párizs, London, Róma vagy Prága is.

Európa 20 legjobb karácsonyi vására között vagyunk - Fotók

A The Times magazin online kiadásában november 20-án jelent meg egy összeállítás a 20 legjobb európai karácsonyi vásárról. A Top 20-ba a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. által szervezett 10. Budapesti Karácsonyi Vásár is bekerült, amelyet idén is a Vörösmarty téren rendeznek meg november 21. - december 29. között.

Miért szeretik Budapestet a külföldiek? Íme néhány válasz

A napokban egy házaspárra lettem figyelmes. A férfi egyik kezében óriási térképpel hadonászott, a másikkal - vélhetően – a feleségét rángatta. Odamentem és megkérdeztem, hogy segíthetek-e. Az angol házaspár a BKV új menetrendjét tanulmányozta, s mire elmagyaráztam, hogyan jutnak el az Astoriáról a Ferenciek terére(!) a hölgy kifakadt: „Itt Magyarországon mindenki olyan kedves, az idősek és fiatalok is. Teljesen el vagyok ámulva!”.
Világgazdaság Piactér