btk

Parlament: új szabályokat kapnak a biztosítók

A Parlamentben ma fogadták el a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást, valamint azt a kormánypárti előterjesztést, amely megszünteti a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények elévülését.

Durvábban büntetnének Matolcsyék

A jogosulatlan pénzügyi tevékenységet végzők erőteljesebb büntetőjogi felelősségre vonása érdekében jegybank megfontolja büntető törvénykönyv (Btk) szigorításának kezdeményezését - közölte a civil pénzügyi fogyasztóvédelmi szervezetekkel való egyeztetés után a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-vel.

Nekiesnek a Btk.-nak - 50 törvényen kell változtatni

Az új büntető törvénykönyv (Btk.) jövő nyári hatályba lépése számos törvény módosítását teszi szükségessé, elsődlegesen büntető tárgyú jogszabályokon kell változtatni, de félszáz egyéb törvényen is át kell vezetni az új kódexre való utalásokat - mondta Répássy Róbert igazságügyi államtitkár az ezzel kapcsolatos előterjesztés expozéjában szerdán az Országgyűlésben.

Büntethetőek lesznek a kuruzslók

Évente ugyan alig néhány kuruzslással kapcsolatos esetről szerez tudomást a nyomozó­hatóság, ám azok jelentős része vádemeléssel végződik – tájékoztatta lapunkat a Legfőbb Ügyészség.

Bűncselekmény lehet a költségvetés meghamisítása

Szakértői vélemény szerint lehetnek olyan vonatkozásai a 2002-2010 közötti államadósság-növekedésnek, amelyek túlmutatnak a politikai felelősségen - az erről szóló jelentést hétfőn tárgyalta meg az államadósság növekedés miatti esetleges jogi felelősséget vizsgáló albizottság.

Navracsics: szigorúbban büntetnék az uzsorásokat

Az uzsorával kapcsolatos új szabályozás miatt szükség lesz a büntető törvénykönyv módosítására, a tervek szerint szigorítanák a már létező uzsora-bűncselekmény tényállását - erről Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Orbán: Eddig tartott a türelem, most jön az erő

"Most vagyunk abban a helyzetben, amikor tíz emberből kilenc azt gondolja, hogy ez így nincsen jól. Az egész ország azt látja, hogy ez az erőszak felé megy, és az erőszakkal szemben meg kell védeni az embereket. Mindenfajta erőszakkal szemben. Ez az állam és ez a miniszterelnök dolga is" - mondta Orbán Viktor a TV2-nek adott interjújában.
Világgazdaság Piactér