buborék

Egyre jobban feszül az ingatlanbuborék

Nem zárt jó évet a luxusingatlan-piac, a keresleti és a kínálati oldalnak is számos problémával kellett szembesülnie. Idén a piacra kerülő lakások száma tovább növekszik majd, a vevők azonban nem lesznek többen.

Egyre jobban feszül a buborék

Nem zárt jó évet a luxusingatlan-piac, a keresleti és a kínálati oldalnak is számos problémával kellett szembesülnie. Az ingatlanárak több nagyvárosban csökkenni kezdtek.

Pukkadni látszik a buborék

Tízezer dollár alá csúszott a Bitcoin árfolyama szerda délután, egy hónap alatt értékének csaknem a felét elvesztette. Gyengült a Ethereum, Ripple is.

Bölcs vagy ostoba buborékok?

Mit jelent a buborék az embereknek? Azt, hogy magasabb áron forog az eszköz, mint amilyen értéket hozzá rendelnek, de ennek ellenére megvásárolják – mondta Thomas J. Sargent, a New York Egyetem Nobel-díjas közgazdász-professzora az 55. Közgazdász-Vándorgyűlésen, Egerben.

Újabb buborék alakul a közelben? - Mi történik Berlinben?

Berlin, amellett, hogy a turisták számában évről évre megdönti saját rekordját, már azok körében is egyre népszerűbb, akik új életet kezdenének egy másik városban vagy éppen országban. Ennek megfelelően a német főváros lakásárai szépen lassan kúsznak felfelé.

Buborék alakulhat ki Svájcban

Svájcban meredeken emelkednek az ingatlanárak, és ennek hatására ingatlanpiaci buborék alakulhat ki. Augusztusban a Svájci Nemzeti Bank nullára csökkentette a kamatot, így egyre többen tudnak hitelt felvenni, és lakást venni.

A rohamnak vége, mégis vesszük az aranyat

Az egyre pesszimistább globális hangulat miatt új rekordot ért el az arany árfolyama: a nemesfém unciánkénti kurzusa 1921,1 dollárig jutott, ez közel 8 dollárral magasabb az augusztus végi csúcsnál.

Arany befektetés - Ne riasszanak meg minket a kilengések

Az aranyár ingadozásai kicsit sem riasztják a vásárlókat attól, hogy továbbra is elszántan invesztáljanak a nemesfémbe. Az érdeklődés alig csillapodott az augusztus eleji roham óta, a napi forgalom még most is jóval meghaladja a korábban megszokott mértéket – írja az aranypiac.hu.
Világgazdaság Piactér