bukarest

Rekordhalmozás a tőzsdeüzemeltetőknél

A járványhelyzetben megugró részvényforgalom jelentősen javította a térség börzéit működtető társaságok tavalyi eredményét. Rekordok dőltek a varsói és a bukaresti parketten is.

Színesedik a régiós részvénypaletta

Már az év legelején több új kibocsátó jelent meg a környező országok tőzsdéin. A friss kínálatban zöldenergia-szolgáltató, online divatáruház, IT-biztonsági cég és magas osztalékkal kecsegtető devizakereskedő papírjai is szerepelnek.

Használt a pánik a tőzsdeüzemeltetőknek

Az első fél évben a tőzsdei forgalom megugrásának köszönhetően jelentősen nőtt a kelet-közép-európai börzéket működtető társaságok bevétele és nyeresége.

Használt a pánik a tőzsdeüzemeltetőknek

Az első fél évben a tőzsdei forgalom megugrásának köszönhetően jelentősen nőtt a kelet-közép-európai börzéket működtető társaságok bevétele és nyeresége. A bukaresti, a varsói, a zágrábi és a bolgár tőzsdeoperátor a parketten is állta a sarat.

Romániában nem lassít a járvány

Ismét több mint 1300-zal növekedett egy nap alatt a koronavírussal diagnosztizáltak száma, és újabb 45 halálesetről számolt be a kommunikációs törzs.

Kevés újoncot avattak a térség börzéin

A világjárvány árnyékában csupán maréknyi új céggel bővült a kelet-közép-európai részvénykínálat. A pesti börze három új kibocsátóval aktívabbnak bizonyult a társainál.

Grandiózus tervvel rukkolt elő Bukarest

Több mint százmilliárd eurós újjáépítési tervvel indítaná újra a koronavírus-járvány által válságba sodródott romá­niai gazdaságot a bukaresti kormány.
Világgazdaság Piactér