cégbíróság

Hogyan ellenőrzik a fantom vagyonvédelmi cégeket?

Évente 10 ezres nagyságrendben végez a rendőrség ellenőrzéseket a személy- és vagyonvédelmi, valamint magánnyomozói tevékenységgel kapcsolatban. Az adminisztratív ellenőrzések száma 100 ezres nagyságrendű. Legutóbb szeptemberben volt egy 14 megyét érintő razzia, az egyszerre 320 helyszínen zajló rajtaütésben 23 embert fogtak el. Az MSZP szerint a 100 millió forint feletti adótartozást felhalmozó gazdasági társaságok között hemzsegnek a nevük alapján személy- és vagyonvédelmi tevékenység végzésére alapított cégek.

Az adóhatóság szerint bevált a szigorúbb cégalapítás

A cégalapítás feltételeinek szigorítását jelenti az év elején bevezetett adóregisztrációs eljárás, amelynek segítségével az adóhatóság azokat akarja kiszűrni az üzleti világból, akik korábban visszaéltek az egyszerű és gyors cégalapítás lehetőségeivel. Az adóhatóság tapasztalatai szerint a regisztráció módszere beváltotta az elképzeléseket – tájékoztat a feketelista.hu.

Majdnem húszezer cégnek meszelhetnek

Idén az első három negyedévben 17 984 felszámolás megindítását tették közzé a cégbíróságok – áll az Opten felmérésében.

Borzalmas időszak után a cégbíróságok

Tavaly 20.300 céggel szemben indult felszámolási eljárás Magyarországon, ami 16,5 százalékkal több mint egy évvel korábban, és jóval több mint duplája annak, amit a válság előtti utolsó békeévben, 2007-ben jegyeztek fel a statisztikák - közölte az Opten.

Az "adósságlovagok" imádnak az építőiparban trükközni

Az építőipar helyzete szeptemberben, ha lehet, tovább romlott a felszámolási és végelszámolási mutatók alapján. Rekordközeli cégbedőléseket és cégbezárásokat regisztrált az Opten céginformációs szolgáltató, miközben az ágazat termeléséhez és kilátásaihoz képest indokolatlanul magas maradt az újonnan alapított vállalkozások száma.
Világgazdaság Piactér