Chevron

Átrendezték portfóliójukat a tőzsdeguruk

A Wall Street nagybefektetői közül Ray Dalio Bridgewater alapja közel felére csökkentette aranykitettségét, Carl Icahn is kitart a Xerox mellett, Soros György az akkumulátorgyártásba szállt be. Az év végén sem ültek babérjaikon a befektetési guruk, akik az amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott dokumentumok szerint esetenként jelentős kiigazításokat is végrehajtottak portfólióikon a negyedik negyedévben.

Egymás felé tapogatózik az Exxon és a Chevron

A pandémia és saját, jelenleg elhibázottnak tűnő stratégiai döntéseik által sújtott Exxon Mobile és Chevron gigaegyesülésről egyeztetett sajtóinformációk szerint.

Leépít a Chevron, spórol az Exxon

Az amerikai olajipar két vezető cége is két számjegyű költségcsökkentést jelentett be, előrevetítve az ágazatban várható drasztikus karcsúsításokat és a beruházások radikális visszafogását.

Azeri olajmezővel gyarapodott a Mol

Összességében örvendetes hírként fogadta a piac a Mol olajipari portfóliójának tegnap bejelentett jelentős bővítését. Az azeri üzlet nagyban hozzájárulhat a magyar olajcég nyereségtermelő képességének stabilizálásához.

Azerbajdzsánban vehet olajmezőt a Mol

Az olajtársaság akár kétmilliárd dollárt is hajlandó lenne fizetni a kevesebb mint napi 600 ezer hordó kapacitású Azeri-Chirag-Gunashli mező 10 százalékáért.

Öregedő azeri olajmezőt vehet a Mol

Azerbajdzsánban vásárolhat olajmezőt a Mol, amely akár kétmilliárd dollárt is hajlandó lenne fizetni a kevesebb mint napi 600 ezer hordó kapacitású Azeri-Chirag-Gunashli mező 10 százalékáért.
Világgazdaság Piactér