civil

A civil szervezeteket félti - állítja Lázár János

A Miniszterelnökég által kezdeményezett Kehi-vizsgálat egyetlen célja annak kiderítése, valóban egyenlő feltételekkel indult-e mind a 80 ezer civil szervezet a norvég alapok pénzeiért vívott versenyben - írta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Levegő Munkacsoport és a Védegylet Egyesület nyílt levelére adott válaszában.

Ezekkel a civil szervezetekkel van baja a kormánynak

Az emberi erőforrások minisztériumában több helyettes államtitkárság is foglalkozott a civil források sorsával, és 2011 óta készültek anyagok arról, hogy melyek azok a programok, amikkel probléma lehet

Átrendeződő civil támogatások

Csökkent a korábbiakhoz képest az szja, így annak 1 százaléknyi része, a zsugorodás azonban nem egyformán érintett mindenkit. Míg egyes alapítványok növelni tudták részesedésüket a kisebb tortából is, nagy nevek lemaradni látszanak.

Sokan feladják a harcot az egy százalékért

Míg az szja civileknek adható egy százalékát továbbra is a már jól ismert, minden fronton kommunikáló top-szervezetek söprik be, addig megjelenőben van egy új stratégia is. A rendszeres támogatók felkutatása külföldön már elterjedt módszer, idehaza most van indulóban.

Civilek szerveznek tüntetést este a Kossuth térre

A magántulajdonért, a magánnyugdíj-pénztári vagyonért és a jogállamért civil kezdeményezésre békés demonstrációt szerveznek csütörtök este 20 órákor a Kossuth térre.
Világgazdaság Piactér