Cordia

Háziurak helyett professzionális cégek

Új típusú­ szolgáltatást kínálnak a modern ingatlankezelő cégek a magán-bérlakáspiacon, amelyen a minőségi kínálat és a megemelkedett bérleti díjak nyomán látványo­san megváltozott a bér­­lők és a bérbeadók szemlélete is.

Áfás véghajrában a lakásépítési piac

A tervezettnél később indítja el két belvárosi lakóházának építését a Cordia, amely a többi fejlesztőhöz hasonlóan problémákkal szembesült az újlakás-piacon.

Amerikai házakba fektet Futó Gábor

15 millió dolláros amerikai lakóingatlan befektető céget indít Futó Gábor, a Futureal alapító társtulajdonosa. A megvásárolt lakóházak kiadásával 15 százalékos hozamra számítanak, majd 5 éven belül eladnák azokat.

Ez már tényleg a mélypont az ingatlanpiacon?

Nagyot zuhant tavaly a lakáspiac, 35 százalékkal kevesebb otthon épült, mint egy évvel korábban. Az építési engedélyek száma példátlanul alacsony szintre esett vissza. A budapesti adatok már a kereslet élénkülését mutatják.

Drágulnak Budapesten az új lakások

Amíg 2010 elején 5 953 lakás, addig 2011 januárjában 5 913 eladatlan újépítésű lakás volt elérhető Budapesten, a kínálati ár az idén a piacon lévő lakásoknál 7 százalékkal volt magasabb az egy évvel ezelőtti, négyzetméterenként 469 ezer forintnál - áll a Futureal Csoport lakásfejlesztő cége, a Cordia Zrt. felmérésében.

Cordia: Akár újlakás hiány is kialakulhat Budapesten

A Cordia Zrt. megkezdte a Cordia Sun Resort építését, mely a Corvin Sétány legújabb, ötödik lakóépülete. A cég szerint a piacon most túlnyomórészt kis lakásszámú fejlesztések vannak folyamatban.
Világgazdaság Piactér