Cséfalvay Zoltán

Cséfalvay: a digitális szolgáltatásoké a jövő

A globális értékláncok helyett a jövő a digitális szolgáltatásoké – mondta Cséfalvay Zoltán, Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviseletének nagykövete a Joint Venture Szövetség csütörtöki rendezvényén.

Romlottak a világgazdaság kilátásai az OECD szerint

Romlottak a világgazdaság kilátásai az elmúlt hónapokban, elsősorban Kína és Brazília gazdaságának lassulása miatt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán közzétett időközi gazdasági előrejelzése szerint - mondta az MTI-nek Cséfalvay Zoltán, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) állandó magyar képviseletének vezetője.

Cséfalvay: reformokat sürget az OECD Magyarországon

A munkaerő-felhasználást segítő reformok után a termelékenység javítását szolgáló reformokra van szükség Magyarországon a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Út a növekedéshez című hétfőn megjelent kiadványában megfogalmazott ajánlások szerint - mondta az MTI-nek Cséfalvay Zoltán, a párizsi székhelyű szervezet magyar állandó képviseletének vezetője.

Orbán: régi az együttműködés Oroszországgal, most folytathatjuk

A német gazdaság növekedésének kétszeresét kell elérni Magyarországon Orbán Viktor szerint. A kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó konferenciáján arról is beszélt: ha az oroszokkal évtizedek óta van egy együttműködésünk, azt most folytathatjuk, a cél az, hogy a világgazdaság minden szereplője legyen érdekelt a magyar sikerben. Arról is szót ejtett, hogy Matolcsy György azt kapta, amit az idő előtt megjelenő hősök szoktak kapni.

December 11-én jönnek az első EU-pályázatok

Harminc százalékkal nő az EU kutatás-fejlesztésre és innovációra előirányzott támogatási kerete - jelentette be Cséfalvay Zoltán, az NGM államtitkára. Az első pályázati kiírások már december közepén megtörténnek.

Beruházási költségek: a plusz, ami mínuszt hoz

Elemzők szerint az elkövetkező 6-8 hónapban az EU pályázatokkal finanszírozott ingatlan beruházások száma az ipari, kereskedelmi-, szolgáltató vagy mezőgazdasági területen is növekedhet. Ennek egyik oka lehet a még fel nem használt keretek átütemezése is. Akár támogatással, akár anélkül készülünk beruházásra, annak érdekében, hogy a költségek kezelhetőek, a határidők tarthatóak, a megvalósítás zökkenőmentes legyen, az eredmény pedig találkozzon a megbízó elvárásaival, a több évtizedes generálkivitelezői, fővállalkozói tapasztalattal rendelkező Aktuál Bau Kft. ügyvezető igazgatója, Hársfalvi Péter segítségével hívjuk fel a figyelmet néhány pontra.
Világgazdaság Piactér