csoki

Milliárdokat költünk édességre év végén

Több ezer tonna édesség kerül a napokban a magyarok kosarába, az igazi roham most kezdődik. Tavaly több mint kilencmilliárd forintot költöttek karácsonyi édességre a magyarok.

Magyar csoki a legkiválóbbak között

Magyar csokoládémanufaktúra csemegéje is szerepel a világ ötven legjobb élelmiszere között. Egy, a héten zárult londoni gasztronómiai verseny zsűrije választotta be a csokoládékülönlegességet a top 50-be.

Nemsokára luxus lesz a csokinyuszi

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint a világ legnagyobb kakaótermelő országaiban olyan drasztikusan esik vissza a termesztés, hogy ha nem jelennek meg új szereplők a világpiacon, 2020-ra luxuscikk lesz a húsvéti csokinyuszi.

Nyerő szériában a csoki Mikulás

A decemberi ünnepek szezonális édességeiből két és fél milliárd forint körüli bevételt ért el az élelmiszer-kiskereskedelem a legutóbbi években. Tavaly november-decemberben 1 százalékkal kevesebbet, mint tavalyelőtt. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat Kiskereskedelmi Indexe.

Egyen Ön is keserű csokit! – Új egészségügyi előnyök

Mielőtt bárki túl boldog lenne: napi 6,7 gramm keserűcsokoládé elfogyasztása ajánlott, ha valaki szívének egészségét szeretné megóvni. A csokoládénak a szív- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatását először igazolta felmérés.
1
Világgazdaság Piactér