cyber

A pénzünkre fenik a fogukat a kiberbűnözők

Növekszik a felhasználók személyes adatai, valamint a bankszámláján és Bitconinban elhelyezett pénzének megszerzésére irányuló kibertámadások száma - tájékoztatták a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat szakemberei Budapesten a sajtó képviselőit.

Washington kiterjesztené a cyber harci riadót

A kulcsfontosságú iparágak képviselőit az amerikai kormány különböző ösztönzőkkel igyekszik rávenni arra, hogy biztosítsák magukat a cybertámadások ellen.

Minden idők legnagyobb hackelése a PlayStationnél

A Sony elektronikai konszern figyelmeztette a PlayStation Networkot használó ügyfeleit, hogy vélhetően hackerek ellopták a személyes adataikat, többek között a hitelkártyáikra vonatkozó információkat is.

A Citigroup támadói ügyében vizsgálódik az FBI

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Szövetségi Nyomozóiroda vizsgálatot folytat egy a múlt nyáron indított hacker támadás ügyében, amelynek eredményeképpen a Citibank állítólag több tízmillió dolláros veszteséget szenvedett el.

Fél a hackerektől? - Ön a gyenge láncszem

Az információbiztonságra szakosodó Sophos cég felmérése szerint a céges rendszergazdák 63 százaléka aggódik amiatt, hogy az alkalmazottak túl sok magánjellegű információt osztanak meg a közösségi oldalakon. A jelek szerint a felhasználók még mindig nem értik, mekkora támadási felületet biztosíthatnak a cyberbűnözőknek.
Világgazdaság Piactér