defibrillátor

A Tesco már felkészült az életmentésre

A Tesco minden 2000 négyzetméternél nagyobb áruházában és a logisztikai központjaiban – összesen 116 helyszínen – automata defibrillátort helyezett el.

Kevesebb autós halhat meg út közben

Defibrillátorokat helyezett autópálya menti töltőállomásaira a Shell. A nyári hőség miatt megnőtt az egészségügyi problémák kockázata az utakon.

Életmentő pontok a szívhalál megelőzésére

Közel huszonötezer ember veszti életét évente hazánkban a hirtelen szívhalál miatt. Megfelelő segítségnyújtással sokan megmenthetők lennének. Ezt szolgálják ez év tavaszától a forgalmas helyekre telepített mentőpontok.

Defibrillátort kapott egy csónakház

A Lágymányosi Spari Kajak-Kenu Egyesület csónakházában mától működik a hirtelen szívleállás esetén gyors segítséget nyújtó defibrillátor készülékből. Évente 20-25 ezerre tehető azok a száma, akik hirtelen szívleállás miatt veszítik el életüket.

Pályázat a hirtelen szívhalál megelőzésére

Ötven millió forint vissza nem térítendő támogatást lehet elnyerni a nyilvános helyeken az életmentésre alkalmas eszközök kihelyezésére az Egészségügyi Minisztérium által kiírt pályázaton. Cél a hirtelen szívhalál megelőzése.

Kolonics-ügy: defibrillátort mindenhova! Mennyibe kerülne?

Gyenesei István, sportért felelős miniszter a Kolonics György tragikus halálát követő napon utasította a sport szakállamtitkárságot, hogy az Országos Sportegészségügyi Intézetet bevonásával soron kívül mérje fel azokat az edzőhelyeket, olimpiai műhelyeket, ahol az élsportolók nagy fizikai terhelésnek vannak kitéve, és életmentő készülék, defibrillátor biztosítása indokolt lehet.
Világgazdaság Piactér