digitális átállás

Gyorsan nőnek a technológiai kiadások

A tavalyi 1100 milliárd dollár után idén már 1300 milliárd dollárt költhetnek világszerte a digitális átálláshoz kapcsolódó technológiákra a vállalkozások.

Szijjártó a CeBIT-en: Magyarország megtette a szükséges lépéseket

Magyarország ideális termelési helyszínnek bizonyult, a következő feladat pedig az, hogy ideális kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán.

Az emberi tényező a digitális átállásban is megkerülhetetlen

A cégek világszerte igyekeznek elhárítani a gyors ütemben zajló változások negatív hatásait azáltal, hogy javítják digitális éleslátásukat és képességeiket. A vállalkozások azonban csak nagy nehézségek árán képesek értékteremtésre, ha figyelmen kívül hagyják a technológia és az emberi tényező alapvető integrálásának kérdését – ezt mutatják a PwC 2017. évi Digitális IQ felmérésének eredményei.

Utoljára sötétül el a tévéképernyő

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az Európai Unió határozatának megfelelően, a „digitális hozadék” sáv felszabadítása céljából befejezi a 790-862 MHz-es frekvenciatartomány (UHF 61-69 csatornák) kiürítését. A munkák utolsó lépéseként nyolc nyugat-dunántúli digitális földfelszíni televíziós telephelyen kerül sor a frekvenciacserékre, melyeket az Antenna Hungária 2013. november 26-án és 28-án hajtja végre. A cserék érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is. Ezzel véget érnek a frekvenciacserékkel kapcsolatos munkák, az AH a terv szerinti határidőre teljesíti a 800 MHz-es frekvenciatartomány kiürítését.

Ma is elsötétülnek a képernyők több térségben

Ma áthangolják a kékesi, a ceglédi, a borsodnádasdi, a bükkaranyosi, a szilvásváradi, az egri és az ózdi tévéadókat, így ezek vételkörzetében reggel nyolc és délután hat óra között néhány órára szünetel a földfelszíni digitális tévéadás a sugárzás leállása miatt.

Aki nem állt át, mától semmit sem lát a TV-ben

Már csak hétfő délig látható az analóg adást vevő tévékészülékeken az az üzenet, mely arról tájékoztatja a nézőket, hogy álljanak át a digitális vételre. Aki még mindig nem állt át, az déltől az ország középső 14 megyéjében semmit sem fog látni a tévéjén, ugyanakkor továbbra is segítséget kérhet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH).
Világgazdaság Piactér