díjbevétel

Vegyes a kép a biztosítóknál

Nem egészen négy százalékkal emelkedett az első fél évben a biztosítók díjbevétele, ám a szektor adózott eredménye több mint negyedével nőtt.

MABISZ: nőtt a biztosítási piac

A biztosítási piac az első fél évben 1,25 százalékkal, 441,3 milliárd forintra bővült az előző év azonos időszakához képest - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdán az MTI-vel.

Tízmilliárd forint fölé nőtt az utasbiztosítási piac díjbevétele

A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) adatai szerint az utasbiztosítási piac díjbevétele 10,15 milliárd forint volt tavaly, 6,5 százalékkal több az egy évvel korábbi 9,5 milliárd forintnál - ismertette Horváth Péter, a MABISZ Utasbiztosítási Bizottságának elnöke sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Megduplázná díjbevételét a magyar AIG

A következő öt évre a tavalyi 7 milliárd forintos díjbevételének megduplázását tűzte ki célul az AIG Europe Limited Magyarországi fióktelepe - mondta Sugár Barna, a fióktelep vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Aggasztó az akciós cascók terjedése a MABISZ szerint

2012 első negyedévében a hazai életbiztosítási piac – döntően az egyszeri díjas termékek térnyerésének köszönhetően - kismértékben bővült, a nem életbiztosítási üzletág ugyanakkor továbbra is stagnál - derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) kedden közzétett, 2012 első negyedéves jelentéséből.

Átlag 24 ezer a kgfb, 91 ezer a casco - Biztosítási körkép

A rossz gazdasági környezet továbbra is rányomja bélyegét a hazai biztosítási piacra: 2011 első háromnegyed évében 2,2 százalékkal csökkent a biztosítók díjbevétele – jelentette be a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az idei első kilenc hónap adatain alapuló gyorsjelentésében.
Világgazdaság Piactér