díszpolgár

Nyolcan kaptak budapesti díszpolgári címet

A Fővárosi Közgyűlés nyolc új díszpolgári címet adott olyan személyeknek, akik tevékenységükkel Budapest fejlődését, hírnevének öregbítését szolgálták.

Manchester díszpolgára lehet Ariana Grande

Ariana Grande amerikai énekesnő Manchester tiszteletbeli polgárává választásáról dönt júliusban az angliai város tanácsa – írta a BBC News.

Egy román falu képviselői díszpolgárrá tették magukat, hogy ne adózzanak

A helyi önkormányzat csaknem húsz tagja szavazott meg magának díszpolgári címet egy kelet-romániai községben, Erbiceniben, de nem feledkeztek meg a közösség más kiemelkedő személyiségeiről, így a pópáról és a kocsmárosról sem - számolt be pénteken az Adevarul című portál.

A Fidesz hallani sem akar Sztálin díszpolgárságáról

Visszavenné Sztálintól az 1947-ben adományozott díszpolgári címet Pécs fideszes alpolgármestere. Bár Nagy Csaba szerint a szovjet diktátor címe jogilag aligha érvényes, szükségesnek tartja, hogy a közgyűlés is szentesítse jelentette be a tervet.

Kárpáti György: "A díszpolgári címet nem lehet elvenni tőlem"

Az olimpiai bajnok vízilabdázó a HVG-nek adott interjújában kijelentette: a díszpolgári címet nem lehet tőle elvenni, mivel azt a közgyűlés megszavazta. Mind mondta, a kitüntetést átveszi, majd egy olyan vezetőtől, akit jobban szeret.
1
Világgazdaság Piactér