Donald Trump

Trump durván bekeményített Iránnal szemben

Donald Trump amerikai elnök elutasította az Iránnal kötött többhatalmi atomalku jelenlegi formáját, és újabb szigorú szankciókat hoz Teheránnal szemben.

Roubini: A világgazdaság három lehetséges forgatókönyve

„Ha a világgazdaság éppen csak átevickél a felmerülő nehézségeken, ahogy az valószínűnek látszik, akkor három-négy éven belül egy jóval kedvezőtlenebb helyzet állhat elő” – írja Nouriel Roubini, a New York-i Egyetem közgazdász- professzora, a Roubini Macro Associates elnöke.

Helyben hagyták Trump beutazási rendeletét

Az amerikai legfelsőbb bíróság megsemmisítette azt a fellebbviteli bírósági döntést, amely hatályon kívül helyezte az amerikai elnök korábbi beutazási tilalmát.

Erről egyeztetett Trump és Macron

Donald Trump amerikai elnök Emmanuel Macron francia államfővel egyeztetett telefonon pénteken a közös terrorellenes fellépésről az afrikai Száhel-övezetben.

Nincs szó az adósság átvállalásáról

November elsején teljesen leállhat a Puerto Ricó-i kormányzat működése, ha az amerikai kongresszustól nem kapnak több milliárd dolláros támogatást.

Egymilliárd dollárba kerül az afganisztáni létszámbővítés

Amerikai katonai vezetők helyi idő szerint kedden elmondták, hogy évente több mint egymilliárd dollárba (nagyjából 265 milliárd forintba) fog kerülni a Donald Trump amerikai elnök által elrendelt afganisztáni csapatlétszám-bővítés.

Világgazdaság Piactér