Dow Jones Stoxx 600

Korai lehet kockázatot adni a portfóliókhoz

Kevesen mernek vásárolni a mostani hangulatban, mert a vírus képében olyan kockázati tényező uralja a piacot, amelynek hatása nem jelezhető előre a szokásos módszerekkel.

Obamában bízik a piac, ahol ma Budapest a zászlóshajó

A nemzetközi részvénymutatók világszerte hatalmas nyereséget könyvelnek el (kivétel a Deutsche Börse, ahol a legnagyobb német bank papírja húzza le az indexet). A feltörekvő piacokon is „tombol” a jókedv: Budapest 12 százalékos plusszával a legjobban teljesítő piac, köszönhetően a Nemzetközi Valutaalap 25,5 milliárd dolláros hitelcsomagjának, amely visszacsalogatja a befektetőket a Magyarországra.

Jól indul a hét Európában

A vezető tőzsdemutatók jelentős emelkedéssel kezdték a kereskedést Európában. A DJ Euro Stoxx 50 2,71 százalékos pluszban állt délelőtt.

Hatott a jegybankok akciója - Jókedv a pénzpiacon

A jegybankok összehangolt likviditást segítő akciója ma is derűs kereskedést hozott el a részvénypiacokon. A vezető európai indexek mindegyike remekel a délelőtti kereskedésben, a DJ Euro Stoxx 50 5,22 százalékos emelkedésben van, a londoni FTSE-100 6,61 százalékkal, a párizsi CAC-40 5,39 százalékkal, míg a frankfurti DAX index 3,92 százalékkal tudott feljebb kapaszkodni 11 óra után.
1
Világgazdaság Piactér