Dubai World

A Dubai World miatt már nem kell nyugtalankodni

A Dubai World (DW) állami tulajdonú befektetési cégnek sikerült elvi megegyezésre jutnia csaknem valamennyi banki hitelezőjével a 23,5 milliárd dollár összegű adósságának átütemezéséről.

Az állam besegít a Dubai Worldnek

A jelentős adóssággal küzdő Dubai World mai közlése szerint a miniállam biztosítja számára a működőtőkét és a kamatköltségeket.

Elkezdődött a karácsony a tőzsdéken

Beindul az ünnepi szezon, elkezdődött a karácsony a tőzsdéken. A guruk már nem kereskednek, persze 1-2 százalékos kilengések még előfordulhatnak bármelyik irányban – írja a Cashline.

"Csak idő kérdése", hogy fizessen a Dubai World

Az Egyesült Arab Emirátusok gazdasági minisztere szerint "csak idő kérdése", hogy a Dubai World visszafizesse adósságát. Sultan bin Saeed al-Mansouri leszögezte: az ingatlanipari konglomerátum sorsa nem befolyásolja Dubaj vagy az Emirátusok gazdasági teljesítményét.

A jövő héten dőlhet el a Dubai World sorsa

Az informátori jelentések szerint a hatalmas adóssággal küszködő Dubai World a jövő héten találkozik legjelentősebb hitelezőivel, köztük a Standard Chartereddel, az HSBC-vel, a Lloydsszal a Royal Bank of Scotlanddel, valamint a helyi Emirates NBD-vel és Abu Dhabi Commercial Bankkel.
Világgazdaság Piactér