Duna Televízió

Az RTL és a Duna kapta a legnagyobb bírságokat

Három év alatt összesen 714 felügyeleti eljárást indított rádiók, televíziók ügyében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) irodája és médiatanácsa - áll az NMHH MTI-hez eljutott, a 2013 eleje és 2015 vége közötti időszakot áttekintő tájékoztatójában.

Antonescu: Elfogadhatatlan egy enklávé létrehozása Románia területén

Elfogadhatatlan egy székelyföldi enklávé létrehozása Románia területén - jelentette ki Crin Antonescu, a román liberális párt elnöke a Székelyek nagy menetelése elnevezésű megmozdulás kapcsán. Bogdan Diaconu román szociáldemokrata párti képviselő vasárnap felszólította a romániai parlamenti pártokat, hogy törvényben tiltsák be a Székelyek nagy meneteléséhez hasonló megmozdulásokat.

"A közszolgálati újságíró nem lehet a kormány ellensége"

Bejelentették, hogy a négy közmédia, a Duna Tv, az MTV, a Magyar Rádió és az MTI elveszti függetlenségét, a munkatársak ezentúl egy közös műsorszolgáltató alapnak dolgoznak majd. A tévék és a rádió pár fős cégek maradnak csupán.

Új neveket javasolnak a közmédiumok élére

A jövő héten választhatják meg a közszolgálati médiumok vezérigazgatót, miután pénteken egyik jelölt sem kapta meg a szükséges többséget a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumában.

Vince Mátyás: nélkülünk nem döntenek az MTI jövőjéről

Az internet, a blogok világában is szükség van hírügynökségekre, mivel évtizedes gyakorlatuk van a hírek gyűjtésében és feldolgozásában – mondta a Duna Televízió reggeli műsorában Vince Mátyás, a Magyar Távirati Iroda elnöke egy Budapesten kezdődött nemzetközi hírügynökségi tanácskozás kapcsán. A mély politikai ellentétektől szabdalt Magyarországon pedig szerinte különösen fontos a független közszolgálati hírszolgáltatás megőrzése.

Vitatott közbeszerzés a Duna Televíziónál

A Duna Televízió felett tulajdonosi jogokat gyakorló Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöke szerint jogszerűen jártak el a vitatott műholdas közbeszerzési eljárás során.

A Duna Televíziót tartjuk jó közszolgálati csatornának

Az Ipsos legfrissebb kutatásában a közszolgálati televíziók alapvető tevékenységének, a közösségi értékek közvetítésének lakossági megítélését vizsgálta. A tévék e téren jól vizsgáztak, többségében pozitív osztályzatot kaptak a közvéleménytől.

Szűk esztendő elé néznek a hazai tévék

A bő esztendők után szűk év elé néznek az idén a hazai televíziótársaságok. Egyöntetű legalábbis a várakozás mind a piaci szereplők, mind a külső szakértők körében, hogy a válság visszaveti a hirdetők aktivitását.

Kitüntették Knézy Jenőt

A Magyar Labdarúgó Szövetség által kiosztott, az év sportújságírójának járó Molnár Dániel-díjban idén Knézy Jenő, a Duna Televízió Sportszerkesztőségének munkatársa részesült.
1
Világgazdaság Piactér