DVD

Szép évet zártak a mozisztárok

Idén a leggazdagabb színészek listáját szinte csak férfiak uralták. Az elmúlt évekhez képest jelentős átrendeződés nem volt a legjobban megfizetett sztárok rangsorában.

Mire készül az HBO?

A napokban lesz húszéves Magyarországon az HBO fizetős mozicsatorna, amely többek közt egy több százmillió forintos költségvetésű magyar sorozattal készül az évfordulóra. A válság egyáltalán nem viselte meg a fizetős tévézést, az előfizetőik száma a 2010-es áremelés ellenére is dinamikusan bővül.

Videóportált vásárolt a Tesco

A Tesco megvásárolta a Blinkbox nevű on demand videó szolgáltató céget – a brit áruházlánc ezzel is igyekszik bővíteni internetes profilját.

Turisztikai franchise

Öt évre szóló franchise-szerződés aláírása előtt áll a budapesti IdeaTime Kft és a világ egyik legnagyobb könyves cége, a Hachette Book Group.

Több hazai filmsikert adtak el a Cannes-i filmvásáron

Még javában tart a látványos magyar részvételű Cannes-i filmfesztivál, amely kísérő rendezvénye, a Marché du Film filmvásár már lassan a végéhez közeledik. A magyar filmek nemzetközi forgalmazását végző HungariCom Kft. standját az idei évben is számos érdeklődő kereste fel. A korábbi években megkezdett, a magyar filmek nemzetközi ismertségét célul tűző munkájukat az idei évben is jelentős siker koronázta.

Hiába a digitalizáció, jobban szeretjük a papírfotót és a CD-t

Egy, a napokban közzétett brit felmérés ellentmondani látszik annak az elképzelésnek, amely standard formátumnak tartja a digitális tartalomszolgáltatást. A kutatás szerint ugyanis a fogyasztók többsége olyan hozzáadott értéket társít a fizikai hordozókhoz, amelyet a digitális fájlokhoz már nem kapcsolnak hozzá.

Újabb rekordot döntött az Avatar

James Cameron filmeposza ismét rekordot döntött azzal, hogy négy nap alatt 6,7 millió példányban kelt el az Egyesült Államokban DVD-n és Blu-ray-en.

Hollywood kivonulhat Spanyolországból

A rendkívül magas kalózkodási arányszám miatt a Hollywoodi stúdiók a spanyol DVD piacról történő kivonulás lehetőségét fontolgatják. A Sony képviselője szerint az illegális letöltési szokások elterjedtsége miatt az otthoni szórakoztatásra kiterjedő üzletág már nem életképes az országban.
Világgazdaság Piactér