Dzsihadista

Indonézia bekeményített

Indonézia nem akarja visszaengedni a külföldön dzsihadistának állt állampolgárait.

Nem kíméli a török hadsereg a dzsihadistákat

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet 13 dzsihadistájával végzett, 8-at pedig megsebesített a török hadsereg az elmúlt 24 órában az észak-szíriai el-Báb város térségében - közölte a török hadsereg vasárnap.

A hanyatlás éve volt az idei az Iszlám Állam számára

Az idei a hanyatlás éve volt az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet számára: támaszpontjait mind Irakban, mind Szíriában továbbra is támadta a levegőből az ellene összeállt és vele szemben óriási túlerővel rendelkező nemzetközi katonai koalíció, valamint utóbbi szárazföldi offenzívát is indított több olyan város ellen, amelyet az IÁ 2014 óta elfoglalt.

Több tucat dzsihadistát öltek meg Szíriában

A Törökország támogatta ellenzéki Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) "semlegesítette" az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet 44 fegyveresét, és megsebesítette további 117 tagját az észak-szíriai Báb városban - közölte a török haderő szerdán.

Iszlám Állam: meghalt a második számú vezető

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elismerte, hogy második számú vezetője idén nyáron életét vesztette egy légi csapásban Irak területén - közölte kedden az iszlamista honlapokat figyelő amerikai SITE központ.
Világgazdaság Piactér