E85

Erős a forint, mégis drágul a benzin: elmondjuk, miért

Holnaptól megint többet kell fizetnünk a benzinért és a dízelért, a múlt héten ugyanis elszaladtak az olajárak, és nem szerepelt túl jól a forint sem a dollárhoz képest. Azóta azonban a brent jegyzése esett, a forint erősödött: a jövő héten ismét olcsóbb üzemanyagot remélhetünk.

Nem kukoricáznak - Kivégezték a hazai bioetanolgyártást?

Jelentősen romlanak a hazai bioetanol-forgalmazók piaci pozíciói a termékre kivetendő jövedéki adó miatt. Az viszont kérdés, hogy ellehetetlenülnek-e, ahogyan állítják, vagy csak az „extraprofitjuk” vész el, ahogyan azt a bioetanolt nem forgalmazó szereplők vélelmezik.

Veszélyben a bioetanol ágazat

"Tönkreteszi a kormány a bioetanol ágazatot"- állítja a szakmai szövetség a cikkünkre írt kritikus reagálásában, amelyet változatlan formában közzéteszünk.

Várjon a tankolással - Óriási árcsökkenés a benzinkutaknál

Hat forinttal csökken a benzin, és 9 forinttal a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését. Így a benzin átlagára 370 forintra esik, míg a gázolajé 360 forintra csökken - értesült a holtankoljak.hu

Túl nagy a támogatás az E85-ös üzemanyagon?

Évente meg kell vizsgálni, nem kap-e nagyobb adókedvezményt a magas bioetanol tartalmú üzemanyag, mint amekkora a versenyképes piacra jutásához szüksges. Baj van, ha az esetleges túlkompenzálást az EU állapítja meg helyettünk - állítják szakmai vélemények.

Kispénzűek fogják fizetni az adót a bioüzemanyagra

Az országban több tízezren tankolnak 85 százalékos bioetanol-tartalmú – jórészt jövedékiadó-mentes – üzemanyagot. A leginkább árérzékeny többség a hagyományos benzinre optimalizált motorjába tölti a literenként mintegy 100 forinttal olcsóbb E85-öst. Ők fizetik majd be az államnak a bioetanolra kivetendő adó meghatározó részét.

Hisztéria a német benzinkutakon: bojkottálják az E10-et

Bojkottálták a német autósok az uniós rendeletben előírt E10-es üzemanyagot. A kutak fele már lecserélte a hagyományos benzint az új típusra, így a bojkott miatt hatalmas készletek halmozódnak fel. Az ágazati szekértők szerint a finomítók is leállhatnak.

Ilyen is rég volt: csökken a benzinár!

Három forinttal csökken a benzin ára a hazai töltőállomásokon, míg a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu. Így visszaáll a múlt hét előtti állapot, hiszen egy hete éppen 3 forinttal nőtt a benzinár.
1
Világgazdaság Piactér