ÉFOSZ

Párbeszédet kezdeményez a NAK és az ÉFOSZ

A NAK közleménye szerint a két szervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy nem kérik ki az álláspontjukat egy olyan témában, amely tagjaikat jelentősen érinti.

Be kellene tartatni a keményebb szabályokat

Egyesek szimplán fogyasztóvédelmi eszközt látnak az élelmiszerkönyvi szabályozásban, míg mások egyfajta piacvédelmet várnak el a szigorú magyar szabályoktól.

Nagy kérdés, mikor fogadják el a láncok az átadási árak növelését

Noha export- és belpiaci eladásait is növelte, vélhetően romló eredménnyel zárhatja 2017-et a magyar élelmiszeripar – mondta a Világgazdaságnak Éder Tamás, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének elnöke. A fejlődéshez szükség lesz növekvő költségeik átadási árakban való elismertetésére és a 300 milliárd forintos uniós támogatás hatékony felhasználására is.

Élelmiszer-feldolgozók: nincs különbség a vizsgált termékek többségében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálata után megállapítható, hogy a belföldön és külföldön megvásárolt termékek túlnyomó többsége között semmiféle összetételbeli vagy érzékszervi különbség nem volt - közölte az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (Éfosz) MTI-vel csütörtökön.

Durvulhat a chipsadó

Kevesli a Nemzetgazdasági Minisztérium a népegészségügyi termékadóból jövőre befolyó összegeket, így a tárcánál ötletelés folyik arról, hogyan lehetne módosítani januártól a csak jövő hónapban életbe lépő törvényt. Drasztikus díjtétel-emelés, illetve az ízesített sörök és a kávé megadóztatása is szóba jöhet.

Durvul az áfaháború - Kényszerített élelmiszerár-csökkentés?

Bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (Éfosz), mert a szervezet tapasztalatai szerint az üzletláncok visszaélnek „vevői erejükkel” a július elsejétől hatályos, ötszázalékos áfaemelés kapcsán – közölte Boródi Attila, az Éfosz ügyvezető elnöke.
Világgazdaság Piactér