egészséges táplálkozás

Nem az egészségen kéne spórolni – de ezt teszi a gazdasági szorongás

Többek között azzal járnak a nehezebb idők, hogy az egészségén spórol a lakosság, azaz kevesebb olyan élelmiszert fogyaszt, ami valóban jót tesz a szervezetnek – mindezt persze a gyártók is megszenvedi.
2024.02.23. 20:30 Olvasási idő: 5 perc

Színvallásra kényszerülnek az élelmiszergyártók

Az olajvállalatok után az élelmiszeripar is felkerült a reformer befektetők étlapjára.
2022.04.27. 08:39 Olvasási idő: 5 perc

Csínján kell bánni a sóval

A WHO napi 5 grammnál kevesebb sófogyasztást ajánl.
2021.05.05. 21:23 Olvasási idő: 0 perc

Kevesebb a só és több a digitalizált megoldás az iskolai menzák életében

Applikáción történő ételbefizetés és az egészségesebb táplálkozás lesz az iskolai menzák jövője.
2019.06.11. 17:30 Olvasási idő: 0 perc

Az unió támogatja az iskolások egészséges étkezését

Az unós tagállamok oktatási intézményeiben idén is gyümölcsöt, zöldséget és tejet oszthatnak.
2018.09.03. 16:22 Olvasási idő: 0 perc

Párbeszédet kezdeményez a NAK és az ÉFOSZ

A NAK közleménye szerint a két szervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy nem kérik ki az álláspontjukat egy olyan témában, amely tagjaikat jelentősen érinti.
2018.06.19. 16:18 Olvasási idő: 0 perc

Öt liter jégkrémet eszünk meg évente

Az utóbbi években erősödő növekedésének köszönhetően Magyarországon évi öt literre emelkedett a korábbi 3,5-ről a jégkrémfogyasztás. Ez azonban még messze van az európai átlagtól, a különlegesebb jeges desszertek lassan nyernek teret a hazai piacon.
2015.06.25. 05:00 Olvasási idő: 0 perc