Egyesült Államok

Mélyrepülésben az amerikai fogyasztói hangulat

Romlott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban júniusban, mutatója héthavi mélypontra jutott – derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felmérésének előzetes eredményeiből.

Mélyponton az amerikai infláció

Májusban hat havi mélypontra csökkent az infláció az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete szerint.

Eltöprenghet a Fed a szigorításon

Az elemzői várakozásnak megfelelően egyaránt 0,4 százalékkal emelkedtek áprilisban a jövedelmek és a háztartások kiadásai is az Egyesült Államokban.

Berlin szerint Trump gyengíti a Nyugatot

Donald Trump amerikai elnök politikája gyengíti a Nyugatot, ezért fel kell lépni ellene – jelentette ki Sigmar Gabriel német külügyminiszter.

Csúcson a fogyasztói hangulat az USA-ban

Négyhavi csúcsot ért el májusban a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban – derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből.

Trump első útja 380 milliárdot hozott

Jelzésértékű siker az amerikai elnöknek: legelső külföldi útján 380 milliárd dollár értékű megállapodás-csomagot zárt le Szaúd-Arábiával.

Trump szerint boszorkányüldözés zajlik

Boszorkányüldözésének nevezte Donald Trump, hogy különleges ügyészt neveztek ki Washingtonban az orosz befolyásolási kísérlet vizsgálatára.
Világgazdaság Piactér