egyeztetés

Folytatódtak a tárgyalások a BKV és szakszervezetei között

A BKV Zrt. (BKV) menedzsmentje és az érdekvédelmi szervezetek képviselői a mai napon állandó bizottság keretein belül folytatták az egyeztetéseket a munkáltató béremelési ajánlatának részleteiről - tudatta a BKV sajtóközleményében.

Orbán Viktor a szerb kormányfővel tárgyal a menekültkérdésről

A Szerbia és Macedónia határain kialakult migrációs válsághelyzetről konzultált telefonon a Brüsszelben tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök Aleksandar Vucic szerb kormányfővel - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője ma reggel.

Nem emelhet árat a Telenor és a Telekom előfizetői egyeztetés nélkül

Hatósági szerződést kötött az NMHH a Telenorral és a Magyar Telekommal; ennek értelmében a szolgáltatók a díjak július elsejétől tervezett módosításánál biztosítják az előfizetői jogok érvényesülését - közölte ma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A kormány egyeztetéseket kezdeményez az EU-val a bevándorlásról

Magyarország maradéktalanul betart minden európai uniós jogszabályt - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bevándorlás ügyében a mai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón, a Parlamentben, ahol tudatta: a kabinet egyeztetéseket kezdeményez a kérdésben az EU képviselőivel.

Pénzintézetek vezetőivel egyeztetett az MNB

Ismét egyeztetést tartott a Magyar Nemzeti Bank vezetése a legnagyobb hazai pénzintézetek vezetőivel. Az eszmecserén többek között a Növekedési Hitelprogram kibővítéséről, a hitelezés támogatásáról, a devizahitelek kivezetésével kapcsolatos tennivalókról, valamint egyéb szabályozói kérdésekről esett szó.

Nincs egyeztetés a kormány és az önkormányzatok között

Nincs érdemi érdekegyeztetés a kormány és az önkormányzatok között, ezért a magyar polgármesterek tizedik világtalálkozója résztvevői arra kérik a kormányt, hogy tekintse partnernek őket - áll abban a vasárnapi zárónyilatkozatban, amelyet a Magyar Önkormányzati Szövetség (MÖSZ) által szervezett találkozón fogadtak el a résztvevők.

Még nem mérték fel a romagyilkosságok áldozatainak kárait

Még mindig nincs előrelépés a romagyilkosságok áldozatainak kárpótlásában, az erről szóló előterjesztésnek pedig október végéig már el kellett volna készülnie – hívta fel a figyelmet Szabó Tímea. A PM-es képviselő kifogásolta, hogy még nem mérték fel a károkat, amely egy kormány által majd kijelölt civil szervezet dolga lesz, és a kárpótlás mértéke sem ismeretes. A kormányzat szerint a tényleges segítségnyújtást, illetve а pénzkifizetést а kormányhatározat nem kötötte határidőhöz csak a vizsgálat lefolytatását, illetve előterjеsztés elkészítését rendelte el.
Világgazdaság Piactér