elégedetlenség

Német államfő: a beutazási tilalom nem méltó az USA-hoz

Németországban a lakosság több mint háromnegyede elégedetlen Donald Trump amerikai elnök munkájával - mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés. Aggodalmának adott hangot Joachim Gauck államfő is, aki szerint a több muzulmán ország állampolgáraira kivetett beutazási tilalom nem méltó az Egyesült Államok hagyományaihoz.

Elégedetlenek a magyarok

Kicsit javult a magyarok élettel való elégedettsége, de továbbra is az Európai Unió sereghajtói között vagyunk. A legfrissebb adatok szerint kevésnek érezzük a szabadidőt, gondok vannak a munkahellyel, és az anyagi helyzetet is rosszabbnak érezzük, mint az uniós átlag.

Orbán a legrosszabb miniszterelnök a rendszerváltás óta?

A rendszerváltás óta minden miniszterelnök a közepesnél rosszabbul teljesített a felnőtt magyar lakosság szerint. Az iskolai osztályzatoknak megfelelő ötfokú skálán adott értékelések alapján a leginkább Horn és Bajnai munkáját tartották jónak, a legkevésbé pedig Gyurcsányét és Orbán jelenlegi kormányzását. Orbán Viktor két ciklusa közül egyértelműen az első a sikeresebb, ezt a többi szavazói csoport mellett még saját pártja támogatói is így látják, sőt összességében – alig lemaradva Gyurcsánytól – Orbán jelenlegi munkáját értékelik a legrosszabbnak a rendszerváltás összes miniszterelnöki teljesítménye közül. Mindez a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet 2012. novemberi országos reprezentatív mintán készült kutatásából derül ki.

Elégedetlenek az osztrák munkavállalók

Továbbra is rossz az osztrák munkavállalók hangulata – legalábbis ez derül ki a dolgozókat tömörítő Munkáskamara (AK) legfrissebb tanulmányából.
1
Világgazdaság Piactér