élelmiszerexport

Erősen koncentrált maradt a kivitel

Több mint 3,1 milliárd eurós többlettel zárta a tavalyi évet az agrár- és élelmiszeripari termékek külkereskedelme, egyaránt 8 százalékot meghaladó egyenleg-, export- és importnövekedést mutatva.

Növekedett a hazai áruk polci részesedése

Folytatni kellene az áfa­csökkentést, és a következő uniós költségvetési ciklusban is fontos szerepet kellene kapniuk az élelmiszeripari fejlesztéseknek – mondta nyilatkozta Éder Tamás.

Növekedett a hazai áruk polci részesedése

Folytatni kellene az áfa­csökkentést, és a következő uniós költségvetési ciklusban is fontos szerepet kellene kapniuk az élelmiszeripari fejlesztéseknek, de az új pályázatok kiírása előtt érdemes megvizsgálni, milyen eredményekkel jártak a korábbiak – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke.

Felívelőben az élelmiszeripar

Magyarországon és a külpiacokon is növelte forgalmát a hazai élelmiszeripar, három év után pedig újra növelte külkereskedelmi egyenlegét.

Felívelőben az élelmiszeripar

Magyarországon és a külpiacokon is növelte forgalmát a hazai élelmiszeripar, három év után pedig újra növelte külkereskedelmi egyenlegét – derül ki a KSH által kiadott, Magyarország, 2017 című kiadvány ágazati összefoglalójából.

Kemény dió a keleti élelmiszerexport

Komoly versenytársakkal kell megküzdenie a magyar élelmiszeriparnak, ha a valóbban egyre vonzóbb keleti piacokon meg akarja vetni a lábát. A keleti országok növekvő kereslete kiváló lehetőségeket nyújt mezőgazdasági és élelmiszeripari téren is, ám a hatékonyság növelése, a fejlesztések nélkül a hazai termékek sem versenyképesek.
Világgazdaság Piactér