életjáradék

Újraéled a lakásért életjáradék program

A Belváros 65 évesnél idősebb V. kerületi lakosoknak ajánlja az életjáradék-programot. Az ügyvédi kamara elnöke szerint jogszabály nem zárja ki, hogy az önkormányzat életjáradék-szerződést kössön.

Lakásért életjáradék: még várni kell

Egyelőre nem tudni olyan biztosítóról Magyarországon, amely „lakásért életjáradékot” szolgáltatást kívánna nyújtani. Ez annak ellenére van így, hogy a lakáspiac már az élénkülés határozott jeleit mutatja, és feltehetően kereslet is mutatkozna a szolgáltatás iránt

A MetLife-é a magyar Aviva

A világ vezető biztosítási programokat kínáló társasága, a MetLife ellenőrzése alá került a tavaly 21,2 milliárd forintos díjbevételt elért Aviva Életbiztosító Zrt. A tranzakcióval a vevő az érintett hazai szegmens nyolcadik legnagyobb szereplője lett.

Ombudsman: Nem kapunk nyugdíjat életünk végéig a pénztáraktól

A nyugdíjpénztárak a jelenlegi intézményi formában, a hatályos jogszabályok alapján nem képesek arra, hogy a pénztártagoknak életük végéig járadékot folyósítsanak – állapította meg Szabó Máté országgyűlési biztos a nyugdíjpénztárak átfogó vizsgálatában.

Hiszékeny idősekre pályáznak – Bírság a Hildnek

A GVH számára továbbra is kiemelt fontosságú a pénzügyi terület, hiszen a szektorban általánosságban bonyolult tapasztalati termékeket kínálnak az egyes vállalkozások, amelyekkel kapcsolatban a fogyasztói tudatosság meglehetősen alacsony. Jelenleg 11 eljárás van folyamatban a pénzügyi szektor különböző szereplői ellen.

Nyugdíjbiztosítás: érdemes időben lépni

A nyugdíjbiztosítás mint elnevezés nem egy speciális konstrukcióra utal, hanem az életbiztosítás céljára. Ezt a célt pedig nagyon sokféle konstrukcióval el lehet érni, így vegyes, elérési vagy befektetési egységhez kötött biztosítással.
Világgazdaság Piactér