életkor

Maradhatnak az öreg autók

Mintegy 5100 személygépkocsi rendelkezik vezetésoktatásra feljogosító engedéllyel hazánkban, a járművek átlagéletkora pedig tizenhárom év.

Maradhatnak az öreg autók

Mintegy 5100 személygépkocsi rendelkezik vezetésoktatásra feljogosító engedéllyel hazánkban, a járművek átlagéletkora pedig tizenhárom év.

Elképesztő ütemben öregszik el Magyarország

Az idős korosztályok aránya tovább nőtt a társadalomban, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tavaly ősszel végzett kis népszámlálásának adataiból. 

A magyar cégek még nem érték el a tinédzser kort

A ma működő magyarországi cégek átlagos életkora kevesebb, mint 10 év, pontosan 9,63 év, derül ki az üzleti információszolgáltató Bisnode csoport elemzéséből. A legnagyobb magyar cégek átlagos életkora is 14-15 év körül van csupán, miközben nemzetközi szinten az amerikai tőzsdén jegyzett legértékesebb 500 vállalat (S&P 500) áltagos életkora ennél nagyobb, 18 év.

Idegenellenesség a magyarok közt - Az oktatás bizonyítottan segít

A kor előrehaladtával nő az idegenellenesek aránya a magyar felnőttek körében, de ez leginkább csak az alacsonyabb iskolázottságúakra igaz, míg a magasabb végzettségűek esetében a kor inkább ezzel ellentétes szerepet játszik az idegenek befogadása kérdésében – derül ki a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet legfrissebb kutatásából.

Orbán: Nem rossz, hanem jó, hogy tovább élnek a magyarok, videó

Nemzeti Együttműködés Kormánya számít az idősebb nemzedék munkájára, tapasztalataira, segítségére, hiszen együtt kell elérnünk azt, hogy egy derűsebb, boldogabb Magyarországon élhessünk – mondta Orbán Viktor az Idősügyi Tanács alakuló ülésén, melyen részt vett Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter is.

Életkora miatt nem vették fel - Helybenhagyták a Tesco-bírságot

Hárommillió forintos bírságot szabott ki a Fővárosi Bíróság a Tesco Global Áruházak Zrt.-re, mert az áruház az életkora miatt nem alkalmazta az egyik jelentkezőt. A Fővárosi Bíróság a döntéssel helybenhagyta az Egyenlő Bánásmód Hatóság korábbi határozatát (EBH).

Kelet-Európa nyerhet az atomválságon

A Bloomberg elemzése szerint a térségben található atomlétesítmények profitálhatnak a Japánban kialakult helyzetből, mivel az itt található reaktorok többsége fiatalabb a nyugat-európaiaknál.
Világgazdaság Piactér