eljárás

Eljárás indul a jobboldali francia elnökjelölt ellen

A pénzügyi visszaéléseket vizsgáló párizsi ügyészég napokon belül eljárás indít a tavaszi francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon ellen feleségének és gyerekeinek állítólagos parlamenti fiktív állásai miatt - értesült a Le Journal du Dimanche (JDD).

MNB: folyamatban egy nok engedélyezési eljárás

A Magyar Nemzeti Banknál (MNB) egy engedélyezési eljárás van folyamatban nemzeti otthonteremtési közösség (nok) szervezésére - tájékoztatta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője az MTI-t.

Közel hétszáz milliós bírság jogosulatlan szolgáltatásnyújtás miatt

Engedély nélküli befektetési szolgáltatási tevékenység és bejelentés hiányában végzett közvetítői tevékenység miatt összesen 675 millió forint bírságot szabott ki az MNB az Új-Zélandon bejegyzett 3TG FX Ltd., valamint a PERFECTO FX Ltd. társaságokkal szemben. Ezen felül véglegesen megtiltotta, hogy azok Magyarországon jogosulatlanul tevékenységet végezzenek – áll az MNB mai sajtóközleményében.

Az Európai Bizottság lezárta az eljárást paksi atomerőmű ügyében

Az Európai Bizottság lezárta azt a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárást, amelyet a paksi atomerőmű felújításával kapcsolatban, a közbeszerzések ügyében indított - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Világgazdaság Piactér