ELMIB

Világításverseny az önkormányzatoknál

Spórolni kell a közvilágítási költségekkel is, ám az önkormányzatok többsége híján van annak a pénznek, amelyből a takarékoskodást megalapozó, korszerűsítő beruházást elvégezhetné. Itt segítenek be a kivitelező cégek.

Mégsem kell Miskolcnak a városi erőmű

Mégsem veszi meg a városi fűtőerőművet a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő Miskolci Hőszolgáltató Kft. az MVM Zrt.-től - írta az Észak-Magyarország pénteken.

Magyar naperőmű épül Bulgáriában

Az Elmib csoport 30 millió eurós bulgáriai projekttel jelenik meg a napenergia hasznosításában. Szintén Bulgáriában most zárt le egy LED-alapú közvilágítási projektet, hasonlót hamarosan hazai önkormányzatoknak is felkínál.

Bolgár iskolákat korszerűsít az ELMIB

Négy iskola komplex energiahatékonysági korszerűsítését végzi el az ELMIB csoport Bulgáriában. A több mint 2 millió eurós korszerűsítésről a napokban írt alá szerződést Pazardzsik város önkormányzatával a csoport helyi leányvállalata. Az energiahatékonysági korszerűsítést a város uniós forrásból finanszírozza.

Termel a dömsödi biogáz erőmű

Az ELMIB 1,8 milliárdos beruházással épített létesítménye évi 11 gigawattóra áram előállítására képes, főként mezőgazdasági hulladékból.

Erőművásárlás Tatabányán

Tegnap az eladó MVM Zrt., valamint a vevő tatabányai önkormányzat és Elmib Energetikai Zrt. illetékesei aláírták a Tatabányai Erőmű Kft. tulajdonoscseréjéről szóló szerződést, amelyet azonban az MVM közgyűlésének még jóvá kell hagynia.
Világgazdaság Piactér