elszámolás

Elszámolás: alig ezren fordulnak bírósághoz

A lezárt ügyek 97,6 százalékát megszüntette a Pénzügyi Békéltető Testület, és mindössze 163 eset zárult kötelezéssel a pénzügyi szolgáltatók számára.

Folytatják a banki elszámolást

Az elszámolás mintegy 3,5 millió szerződést érint, azonban elszámolási értesítőt várhatóan csak 1,9 millióan kapnak.

Elszámolás: Több ezer ügyfél fordulhat végül bírósághoz

A devizahiteles elszámolásban érintett ügyfeleknek nagyjából 5 százaléka tett panaszt a hitelintézeteknél, ám ezeknek kevesebb mint fele volt érdemi. Ezzel együtt több ezer olyan ügy lehet, amely végül a bíróságon köt ki, mert az érintettek nagy része nem fogadja el az elutasító választ.

Indul az elszámolás a forinthitelesekkel

Augusztus elsején indul az elszámolás a forinthitelesekkel és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőkkel: a bankok szeptember 30-ig számolhatnak el érintett ügyfeleikkel.

Hitelek: tisztulást hoz az elszámolás

Számottevő javulást hozott a háztartási hitelportfólió minőségében a devizahitelek forintosítása, illetve az elszámolás: a 90 napon túli csúszásban lévő tételek aránya közel 19-ről bő 14 százalékra esett vissza. Hasonló a trend az átstrukturált hiteleknél is, amelyeknek a mennyisége egyébként egy év alatt több mint negyedével csökkent. A javuló tendencia az év második felében is folytatódhat.
Világgazdaság Piactér