EMA

Egyre nő a tiltott határátlépők száma, főként afgánok, szírek, koszovóiak

Növekszik az ország határain illegálisan belépő migránsok száma; főként a balkáni útvonalon, embercsempész-hálózatok közvetítésével érkeznek és többségük tranzitországnak tekinti Magyarországot, inkább a gazdagabb európai országokba akar eljutni - mondta el Szép Árpád, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal megbízott menekültügyi igazgatója az MTI-nek.

Szomorkodtak a befektetők a Wall Streeten

Tegnap a Wall Streeten nem volt nagy részvénymozgás, a befektetők szomorúan fogadták a szolgáltatási szektor növekedésének lassulását mutató ISM riportot.

Vége a hathetes vesztes sorozatnak

Az amerikai részvénypiac lefelé ugrással nyitott, de ezt elég gyorsan átlendítette pozitív tartományba. A görög krízisról érkező hírek is könnyítették ezt az átlendülést. Az olcsó vételre vadászók is besegítettek, hogy az index a harmadik zöld napját zárja.

Ismét megjelent a bika a Wall Streeten

Az amerikai részvények ismét emelkedésnek indultak – ez már a harmadik egymást követő emelkedés a piacon – miután a Japán krízis feletti kontrollt kezdik visszanyerni.

Kevés az esélye a medvéknek

A részvénypiac hétfőn kicsit éledezni kezdett a nagy pofon után, és újra nyereségbe került. Az eufória annak köszönhető, hogy az európai vezetők egy összesen 1 billió eurós segélycsomagot szavaztak meg az európai gazdaság stabilizálásának érdekében, és azért hogy a görög válság ne terjedhessen el az egész kontinensen.
1
Világgazdaság Piactér