emelés

Emelte a tétet a Mol

A Mol-csoport mintegy 10 százalékkal a 2,2-2,4 milliárd dolláros sávba emelte éves kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény-célkitűzését.

Az ukránok nem vártak tovább

Az ukrán központi bank kamatot emelt, 50 bázisponttal növelte az alapkamatot, hogy jövőre az inflációt a 8 százalékos célhoz közelítse.

Kamatot emel márciusban a Fed

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legközelebb márciusban, majd júniusban emel kamatot – vélik a Wall Street szakértői.

Mától drágábban tankolhatunk

Emelte bruttó 3 forinttal a benzin, és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Drágább lehet a taxizás

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a szakmai szervezetekkel és a Városházával közösen egy józan, és a piac számára is elfogadható mértékű tarifaemelést támogatna.

Bér- és nyugdíjemeléssel ünnepel a kormány

Szerbia államfője, Ana Brnabic sajtótájékoztatón jelentette be, hogy január 1-jétől a nyugdíjakat és a közszférában dolgozók bérét 5-5 százalékkal növelik.

Drágul az áruszállítás

A jövő évtől magasabb szolgáltatási díjakkal dolgozik a Rail Cargo Hungaria, de emelési kényszerbe kerülhetett a többi vasúti és közúti árufuvarozó is.
Világgazdaság Piactér