energiaellátás

Készülni kell az erőművek leváltására

Uniós támogatásra esélyes, akinek lignitüzemű erőműve van, amely helyett kész az adott térségben új, környezetkímélő kapacitást létesíteni.

A jövő energiája

A biztonságpolitikáról folytatott diskurzusnak világszerte meghatározó eleme az energiabiztonság felértékelődése.

Milliárdos fejlesztés valósult meg Kecskeméten

Kétmilliárd forintból épített új alállomást a Démász Kecskeméten. A saját forrásból megvalósuló beruházás az ipari fogyasztók energiaellátását teszi stabilabbá.

Előre kell szólni ezentúl Brüsszelnek az energiaellátási megállapodásokról

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésének csütörtöki napján elfogadta azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében a tagállamoknak értesíteniük kell az Európai Bizottságot akkor, ha harmadik országgal energiaellátási megállapodásról akarnak tárgyalni - közölte az Európai Parlament sajtószolgálata.

Márciusban indul a szlovák vezeték tesztüzeme

A Magyar Gáz Tranzit Zrt. (MGT) március 10-én kívánja elindítani a magyar-szlovák összekötő gázvezeték tesztüzemét. A társaság meghirdette a cső kapacitásait a Szlovákia felőli, balassagyarmati betáplálási és a balassagyarmati kitáplálási pontra, április 30-ig.

Olcsóbb energiához jutnak - még az ivóvíz ára is csökken

A Pest és Szolnok megye határán fekvő Újszilváson egyszerre három alternatívenergia-projekt is zajlik. A napkollektoros fejlesztés után elkészült a geotermikus fűtési rendszerük, és már készítik elő a napelempark-beruházásukat.
Világgazdaság Piactér